Deel dit artikel
-

MP3.com veroordeeld

MP3.com is veroordeeld door de Amerikaanse rechter tot het betalen van 25 duizend dollar voor iedere keer dat het inbreuk maakt op de copyrights van artiesten. Universal had de site voor de rechter gedaagd en 450 miljoen dollar schadevergoeding geeist. De rechter zal waarschijnlijk 250 miljoen opleggen. MP3.com gaat in beroep tegen de uitspraak van woensdag.

Na Napster heeft nu ook MP3.com kennisgemaakt met de Amerikaanse rechter. In beide gevallen oordeelde de rechter dat er inbreuk gemaakt wordt op de rechten van muzikanten. In het geval van Napster vond de rechter dat de site meteen uit de lucht gehaald moest worden, maar dat besluit werd al spoedig daarna teruggedraaid. Op 2 oktober volgt de definitieve uitspraak in de zaak van de Amerikaanse platenindustrie tegen Napster, tot die tijd mag de site zijn activiteiten voortzetten.
Ook in het geval van MP3.com krijgt de zaak nog een vervolg. In november zal de rechter gaan vaststellen hoe vaak de site al inbreuk heeft gemaakt op de rechten van musici. De Financial Times noemt een getal van tussen de 5 en 10 duizend cd's. Daarmee komt de schadevergoeding die MP3.com zou moeten betalen op 250 miljoen dollar. Dat is minder dan de 450 miljoen waarom Universal had gevraagd

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond