Deel dit artikel
-

Muzieksite TheMusicChannel in handen van incubator

De Nederlandse muzieksite TheMusicChannel komt geheel in handen van de LCI Technology group , een internationaal opererend netwerk van bedrijven. Dit technologisch netwerk wil in de komende periode meer nadruk leggen op e-business.

De aankoop van de TheMusicChannel past daarom goed in de strategie van de LCI group, vindt CEO Sam Asseer. De site is de grootste muziekportal in Nederland, en kan gezien worden als broertje van bijvoorbeeld MP3.com ; consumenten kunnen hier muziek van onbekende en doorgebroken artiesten downloaden.

Dit soort sites worden over het algemeen gezien als dé partijen die online muziekverspreiding op legale wijze groot zullen maken. In 2004 schat Market Tracking International de online muziekindustrie op een waarde van 3,3 miljard dollar wereldwijd. West-Europa zou op dat moment goed zijn voor 1 miljard dollar.

De aankoop stelt TheMusicChannel in staat om internationaal uit te breiden, zegt managing director Guy Makmel. Hoe die internationale toekomst er precies uit gaat zien, blijft nog even in het duister. Waarschijnlijk opent de site filialen in andere Europese landen, zoals concullega Vitaminic eerder deed.

Onlangs kondigde de LCI Group en koerswijziging aan. Met de verkoop van haar printerdivisie geeft het netwerk aan afstand te nemen van de hadwaremarkt, en meer focus te leggen op e-commerce. Het bedijf ziet voor zichzelf een rol weggelegd als incubator van jonge bedrijven zoals TheMusicChannel. De in Den Bosch gevestigde LCI Group staat genoteerd aan de AEX.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond