Deel dit artikel
-

MWC 2008: de mooiste telefoon

Wat hadden de fabrikanten van mobiele telefoons maandag te melden in Barcelona? Niet veel, behalve wie de mooiste telefoon heeft.

Zo langzamerhand maakt het niet meer uit of er LG, Samsung, Sony Ericsson of Nokia op staat. De zondag en maandag aangekondigde smart phones doen in design nauwelijks meer voor elkaar onder. En leek Apple’s iPhone vorig jaar nog een revolutie, zo langzamerhand zijn alle unieke functies gekopieerd, van schermen die kantelen als je het toestel een kwartslag draait tot aanraakdisplays.

LG liet zijn InteractPad zien, een virtueel toetsenbord dat alleen de noodzakelijke functies toont, afhankelijk van wat de gebruiker wil. Nokia lanceerde zijn iPhone kloon N96, die als je hem schuin op tafel zet fungeert als een monitor om video’s te bekijken. En Samsung stopt Bang & Olufsen geluid in zijn mobiele telefoons.

Geen luxe toestel dat tegenwoordig geen navigatiemogelijkheden heeft, nu zelfs met voetgangerskaarten, of ingebouwde FM zender om muziek door het huis te sturen. Ook worden steeds meer diensten gelanceerd. Zo kwam Nokia gisteren met Share on Ovi, een webplek waar gebruikers foto’s en multimediabestanden (meer dan honderd verschillende types) kunnen delen. Microsoft lanceerde MSN Direct, gratis Windows Mobile software die toegang biedt tot MSN diensten (nieuws, weer, aandelen).

Opvallend is de opmars van Microsoft Windows Mobile in het zakelijke segment. Een aantal jaren geleden leek Microsoft nog grote moeite te hebben om fabrikanten zover te krijgen om Windows Mobile te adopteren, nu is zelfs Sony Ericsson overstag gegaan, zij het dat de fabrikanten niet de standaard gebruikersomgeving met Start-knop willen. Trots demonstreerde Microsoft gisteren tientallen varianten.

Chipfabrikant ARM demonstreerde een prototype van het Android systeem van Google, dat met name voor ontwikkelaars interessante perspectieven biedt. Ook het Duitse T-Mobile en het Taiwanese bedrijf High Tech Computer zijn bezig mobiele telefoons te ontwikkelen die draaien op Google’s mobiele OS. Samsung liet maandag weten dat het volgend jaar een eerste Android telefoon op de markt wil brengen.

De Zuid-Koreaanse producent verwacht nog dit jaar ook een viertal nieuwe mobiele telefoons uit te brengen die gebruik maken van de WiMax technologie.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

lex

Nou wie heeft de mooiste telefoon dan?

Zeurpiet

Ik weet dat de Iphone een leuk speeltje is, waar een aantal vernieuwende zaken op zitten. Maar een beeldscherm dat meekantelt qua weegave als je het toestel zelf kantelt is zeker niet iets dat is gecopieerd van de iPhone.Ik zelf heb al een tijdje de HTC Tytn en de HTC 710, die zijn volgens mij een stukkie nieuwe dan de iPhone en ook daar kantelt het scherm mee.Niet overdrijven dus, straks gaan we nog beweren dat de iphone het mogelijk heeft gemaakt dat we elkaar met een mobieltje bellen. Mochten er mensen twijfelen: da's niet waar, er zijn al jaren andere mobiele telefoons.

Oli4K

Mooi om te zien en erg handig voor de gebruiker zijn twee dingen die je zelden in 1 mobiel verenigd ziet. Apple is het met de iPhone aardig gelukt, ook al zijn er zeker punten die verbeterd kunnen worden. De meeste telefoons (en zeker de meeste smartphones) zijn erg lastig en onlogisch in het gebruik, en daardoor amper toegankelijk voor de gemiddelde gebruiker. Het is in het voordeel van de gehele mobiele markt dat die lat nu hoger gelegd is.

Zeurpiet

Ik zie dat ik in mijn vorige reactie "stukkie nieuwer" schrijf, ik bedoel natuurlijk "stukkie ouder" ..dan de iPhone

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond