Deel dit artikel
-

MWC 2008: Nokia kiest voor Google

Google en de mobiele telefonie hebben elkaar gevonden. Eerder kondigde het bedrijf een samenwerking met LG en Samsung aan. Nu gaat de zoekmachine ook met Nokia aan de slag.

Het Finse bedrijf Nokia gaat nieuwe toestellen voorzien van een zoekfunctie met Google. Dat heeft de fabrikant van mobiele telefoons dinsdag bekendgemaakt.

Nokia gaat eerst de toestellen N96, N78, 6210 Navigator en 6220 classic van Google voorzien. Het is de bedoeling dat daarna ook alle andere mobiele telefoons met internettoegang te voorzien van de zoekmachine.

Volgens Nokia’s directeur van software en diensten Illka Raiskinen is de naam ‘Google’ synoniem geworden voor zoeken op internet. Om de gelijkenis zo veel mogelijk in stand te houden, wordt de zoekmachine op de mobiele telefoon zoveel mogelijk gelijk gehouden aan die op de pc, aldus Raiskinen.

Het is niet de eerste keer dat Nokia met Google samenwerkt. Vorig jaar bracht Nokia de N95 8GB uit, met daarop Googles videowebsite YouTube. Naast Nokia werkt Google nu samen met LG en Samsung. De telefoonfabrikanten gaan Googles mobiele besturingssysteem Android begin volgend jaar op hun toestellen installeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond