Deel dit artikel
-

MWC: Ebay-app standaard op alle Engelse O2-telefoons

De mobiele operator O2 in Engeland gaat Ebay’s mobiele handelsapplicatie standaard installeren op alle nieuw verkochte smartphones.

De bedrijven sloten daartoe een tweejarige overeenkomst op het Mobile World Congress in Barcelona. De Telefónica-dochter gaat via de telefoonmakers Ebay’s software installeren op nieuw verkochte toestellen die draaien op Android, Bada, Blackberry, Symbian en Windows Phone.

Met deze overeenkomst breidt Ebay zijn toch al grote mobiele bereik verder uit op een van zijn grotere markten. O2 heeft 22 miljoen klanten in Engeland. Mobiele telefoons worden gemiddeld om de 18 maanden ingeruild voor een nieuwe. Tegenwoordig is dat vaak een smartphone.

De Ebay-applicatie krijgt een vrij prominente positie op de telefoons. De software komt op een van de werkbladen van het openingsscherm, niet diep verstopt in de map met talloze andere applicaties.

Het Amerikaanse handelsbedrijf investeert fors in mobiele e-commerce. Consumenten blijken weinig drempels te zien om via hun telefoon te shoppen.

Het is niet bekend of en met welke operator Ebay verder nog onderhandelt over pre-installatie van zijn software. Het ligt voor de hand dat Ebay ook toenadering zoekt tot de Duitse markt. Dat is een andere grote markt buiten Amerika en bovendien is O2 ook daar een van de grotere mobiele aanbieders.

De mobiele applicaties van Ebay zijn in totaal ruim 30 miljoen gedownload in acht talen in 190 landen.

Mobiele handel groeide in 2010 sneller dan Ebay zelf verwachtte. In het voorjaar van dat sprak het de hoop uit dat er in 2010 voor 1,5 miljard dollar aan items zou worden verkocht via de mobiele telefoon. Dat werd uiteindelijk eenderde meer, met een kleine 2 miljard dollar.

Voor het nu lopende jaar spreekt directievoorzitter Donahoe de ambitieuze verwachting uit dat mobiele klanten van zijn bedrijf dit jaar voor 4 miljard dollar kopen bij de aangesloten handelaren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond