Deel dit artikel
-

MWC: ‘The Internet of Things’ in beeld

Binnen enkele jaren zijn er meer machines dan mensen met internet verbonden. Tijdens het Mobile World Congress werd duidelijk wat we als eerste op de markt mogen verwachten.

Monotoring van hartslag, bloeddruk, etc. tijdens het sporten. Data worden via Bluetooth ingezameld en naar een webserver verstuurd voor analyse en grafische weergave:

Een pillendoos met ingebouwde GSM-module. Het apparaat van Ericsson, verkocht door verzekeraars, vertelt wanneer iemand zijn pillendoosje gebruikt en stuurt die data naar de cloud richting dokter, verzekeraar en andere belanghebbenden.

Andere modules van Ericsson:

Een prijswinnende variant hierop zijn de pillendoosjes van Vitality, verkrijgbaar via Amazon.com en verzekeraars. Het pillendoosje ziet wanneer iemand de dop er af schroeft. Gebeurt dat niet, dan gaat het witte kastje (rood omrande verlichting) piepen en geef geluidssignalen. In het uiterste geval gaat er via internet een seintje naar de dokter.

Hoe is het weer thuis? Kachel aanzetten, licht uitdoen? *klik*

Dit Zuid-Koreaanse kastje maakt auto’s intelligent. Meet waar, wanneer naartoe wordt gereden en wat het brandstofverbruik is.

Een variant hierop van Parkopedia.com, een kastje dat het gebruik van wagenparken real time kan monitoren:

Energiemeter die de meterstanden van huis naar het energiebedrijf doorstuurt:

Een beveiligingscamera die via mobiel internet signalen naar de centrale streamt:

Robot om op kleine kinderen te passen. Ouders praten, zingen, kijken en luisteren via hun telefoon naar hun kroost in Zuid-Korea via:

Deel dit bericht

2 Reacties

pery

low tech, yuch!

INTERNET OVERAL

Dit is de wereld waar me meer en meer in terechtkomen. Mooie samenvatting van wat nu al mogelijk is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond