Deel dit artikel
-

Myngle ontvangt miljoen euro groeigeld

De Nederlandse start-up Myngle, een internationaal online taalinstituut, ontvangt een klein miljoen euro aan nieuwe financiering.

“Ik ben er bijzonder trots op de Nederlandse overheid via SenterNovem een innovatieborgstellingskrediet aan ons verstrekt. Dat is een goed teken van vertrouwen in onze dienst in deze economische tijd”, aldus oprichter Marina Tognetti die met de net getekende documenten voor zich zit.

Rabobank verstrekt Myngle een lening van 950.000 euro. SenterNovem staat voor tweederde garant, het bedrijf zelf voor eenderde.

Tognetti koos er bewust niet voor om geld bij investeringsmaatschappijen op te halen. “Een lening is op dit moment het beste scenario”, aldus de Italiaanse. “Venture capitalists zijn heel streng geworden door de kredietcrisis en wij vinden dat het daarom moeilijk is om de échte waarde van een start-up te bepalen”.

Myngle ging iets meer dan een jaar geleden van start aan de spreekwoordelijke keukentafel. Het bedrijf brengt taaldocenten en -studenten bij elkaar via de website. Het unieke is dat een leraar niet per se een professional hoeft te zijn, maar even goed een didactisch goed onderlegde particulier kan zijn. Myngle levert de taallessen, de communicatie verloopt via Skype en de website en betalingen verlopen via Paypal.

“We hebben inmiddels zo’n 50.000 geregistreerde gebruikers”, aldus de directeur. “Ongeveer 2.000 à 3.000 docenten hebben zich aangemeld, maar ongeveer 10 procent van hen laten we ook daadwerkelijk les geven. We willen de kwaliteit van het aanbod hoog houden, dus zijn zorgvuldig in de selectie. Docenten moeten bijvoorbeeld een c.v. opsturen”.

Het bedrijf is opgericht door oud-werknemers van eBay. Niet enkel brengen ze hun kennis van Skype en Paypal mee naar hun bedrijf, maar ook hun kennis over online marketing en ervaring met gebruikersreacties. Dat laatste is namelijk de kern van de taallessen.

Net als op eBay moeten de studenten hun docenten aan het einde van de taallessen een beoordeling geven. Die informatie moet andere studenten weer helpen bij hun selectie van een docent. Het voordeel voor de docent is, dat hoe zijn beoordeling is hoe meer geld hij voor zijn lessen kan vragen.

Over de financiële resultaten laat Tognetti zich niet uit. “Wel kan ik zeggen dat het aanbieden van bundels van lessen een succes is. Gebruikers kopen niet zomaar één lesje, maar tien of tientallen lessen tegelijk”.

“Kwaliteit, dat is voor ons het kernwoord van 2009”. Myngle wil het groeigeld van het Ministerie van Economische Zaken gebruiken om de kwaliteit van zijn technisch platform, de lessen en zijn merknaam te verbeteren. “Met acquisitie gaan we ons richten op de professionele sectoren business-to-business. Bedrijven worden in deze tijd gevoeliger voor kostenbesparingen en daar profiteren wij van. In plaats van iemand naar een dure instelling te sturen voor duizenden euro’s komen ze bij ons voor honderden euro’s”.

Ze denkt in eerste aanleg voornamelijk tractie te vinden onder het MKB, meer in het bijzonder bij bedrijven die actief zijn in import- en export.

In maart 2008 nam investeringsfonds Henq samen met een aantal particuliere investeerders voor 800.000 euro een belang in Myngle.

Deel dit bericht

2 Reacties

Precies

Het gaat blijkbaar om een lening van de Rabobank, waarbij gebruik wordt gemaakt van de SenterNovem regeling "Besluit Borgstelling MKB Kredieten". Niet echt duidelijk aangegeven in dit artikel….. Zie http://dekoopman.net/2009/03/03/nieuw-groeigeld-voor-myngle/

Erwin Boogert - Emerce

Dag Precies, dank voor je opmerking. Ik heb de tekst – zoals je ziet – verduidelijkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond