Deel dit artikel
-

N26: 160 miljoen dollar groeigeld

De mobile only-internetbank N26 haalt 160 miljoen dollar venturecapital op bij Allianz Group en Tencent. De substantiële investering is een van Europa’s grootste financieringsrondes van het jaar.

Het Europees werkende N26 maakte de investering zojuist bekend (PDF). Het is de derde grote financieringsronde die het totaal aan durfkapitaal op 215 miljoen dollar brengt. Ook de zittende investeerders leggen nieuw geld in.

Met het nieuw werkkapitaal wil N26 uit Berlijn vooral een speler van betekenis worden op de Engelse en Amerikaanse markt. Dat zijn vechtmarkten waarin ook andere spelers al relevante posities hebben opgebouwd. Daarnaast wordt het geld gebruikt om het product door te ontwikkelen.

N26 is actief op zeventien markten, heeft 850.000 klanten en wil dat aantal tot 2020 doen groeien tot vijf miljoen. Sinds de oprichting in 2013 verwerkte het voor negen miljard euro aan transacties. Dat getal zal in 2018 alleen al op dertien miljard uitkomen.

Voor een financiële instantie als Allianz Group, of eigenlijk diens investeringstak Allianz X, is dit duidelijk een strategische investering die zowel inhoudelijk als qua geografie aansluit. Over de motieven van de Chinese techgigant Tencent is minder bekend. Volgens de CEO van N26 Valentin Stalf (foto, links) is hij noch zijn nieuwe aandeelhouder van plan om de bank naar China uit te rollen. Daar is Tencent immers al een grote speler met onder meer WeChat, WeChat Pay, WeBank en TenPay.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond