Deel dit artikel
-

Nederland foldert graag digitaal

De gratis app van folders.nl, waarmee men alle reclamefolders binnen Nederland op de smartphone of tablet kan bekijken, is sinds de lancering in november 2011 250.000 keer gedownload. De app werd binnen drie weken al 100.000 keer door smartphone en tablet gebruikers geïnstalleerd.

Opvallend is volgens de initiatiefnemers dat gebruikers graag ’s avonds gebruikmaken van de applicatie. Dat is ook het moment waarop de papieren versies worden gelezen.

Per maand worden er 1,2 miljoen folders bekeken via folders.nl (website en app samen). De app genereert door haar populariteit een groot deel van het totale aantal online folderviews.

De koopjesjager kan in de app een zoekwoord invoeren, zoals een product of winkel, en krijgt vervolgens aanbiedingen te zien die betrekking hebben op de zoekopdracht. Als de folderaanbieding interessant wordt bevonden, kan deze worden genoteerd op een online boodschappenlijstje. De meer visueel ingestelde gebruiker kan de reclame op de klassieke manier bewaren.

De folders.nl app is het populairst onder vrouwen tussen de 35 en 54 jaar. De drogisterij- en supermarktfolders zijn het populairst. De meest gelezen folder van een bekende drogisterij werd 18.800 keer op de gewone website bekeken en ruim 34.000 keer op de app (iOS en Android samen).

Folders.nl is onderdeel van Netwerk VSP, dochterbedrijf van PostNL. Netwerk VSP bezorgt jaarlijks ruim zeven miljard huis-aan-huisfolders in Nederland.

Deel dit bericht

9 Reacties

Pieter

De app Aanbieding is sinds 2009 meer dan 350.000 gedownload en realiseert per maand meer dan 1.000.000 pageviews

Kees

mooi, ik hoop dat ze stoppen met die papieren folders, wat een zonde en mega milieu vervuiling

Ronald

Natuurlijk mooie cijfers. Die betekenen echter ook dat er dus nog miljoenen huishoudens zijn, waar gewoon de papieren folders nog steeds op de bank worden doorgenomen.

Remy

@Kees helemaal mee eens. ik heb al jaren een ‘nee’ sticker op de deur. Bij andere mensen vind ik het wel leuk om toch even door de folders te bladeren. Dit is een perfecte oplossing. Ik heb deze app nu een half jaartje en het werkt echt goed. Enige verschil vanuit marketing oogpunt is dat de folders op de deurmat je triggeren om ze door te lezen. Nu moet de consument het initiatief zelf nemen om de app te openen.

M. de Vries

De website van folderprijzen.nl is sinds een maand online en laat niet alleen de digitale folder zien maar alle aanbiedingen zijn afzonderlijk te sorteren op hoogste korting per aanbieder. Ook deze website lanceert op korte termijn apps voor Android en iPHONE

Joke

Mooi resultaat! Ik gebruik deze app nu ook al een tijdje op mijn Galaxy Tab en vind het super dat bijna alle folders van bekende winkels erin staan.

Arshad Ashrafi

Het zoeken in een app waarin folders gedigitaliseerd worden werkt niet handig, mede omdat dit moeilijk indexeerbaar is. In de Shopboard app converteren we de folders naar doorzoekbare en interactieve aanbiedingen. Natuurlijk betekent dit dan ook dat het makkelijk te delen is via de social media, wat meer exposure biedt voor retailers.

Jaap

Het is duidelijk een competitieve markt, getuige bovenstaande reacties. Ik ben niet stuk van de vormgeving. Maar met zoeken op product, links naar de websites en lokatie van de dichtstbijzijnde winkels, is Folders.nl functioneel wel veel verder dan de meeste apps. Mijn complimenten.

Jeremy

Weg met die papierwinkel inderdaad!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond