Deel dit artikel
-

Nederland heeft 420.000 Twitteraars

Er zijn een kleine 420.000 actieve Twitter-gebruikers in Nederland. Dat is een ruime verdubbeling in minder dan een jaar tijd, aldus een onderzoek van Twirus.com. Daar zitten amper de namen van grote of middelgrote bedrijven tussen.

Vorige week wist trendzoeker Twirus 418.621 Nederlandse gebruikers te herleiden van de openbare chatdienst. Dat is een aanzienlijke groei ten opzichte van de 314.000 in oktober 2010 en de 191.000 in juli van dat jaar.

De groei van Twitter in ons land komt vooral op het konto van jongeren, internetters tot 30 jaar. Voorts blijkt dat er iets meer mannen digitaal kwetteren (57 procent) dan vrouwen.

Uit de top 100 die Twirus tegelijkertijd publiceerde blijkt dat het vooral bekende Nederlandse artiesten zijn die een grote schare Twitter-volgers hebben. DJ Armin van Buuren staat op nummer één (310.000 volgers), collega Tiësto op nummer twee (296.000 volgers). De eerste op de toplijst die louter in het Nederlands schrijft is Femke Halsema, op de zevende plaats met 119.000 volgers. Ze wordt op de voet gevolgd door zanger Ben Saunders die 118.000 digitale fans heeft.

Het enige bedrijf c.q. merk in de top 100, titels als De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman en Nu.nl niet meegerekend, is luchtvaartmaatschappij KLM. De KLM heeft 88.000 volgers, maar dat is geen puur Nederlandse aangelegenheid.

De populariteit van Twitter in Nederland is op zekere hoogte ook toe te wijzen aan tv-programma The Voice of Holland. Berichtgeving op en over Twitter werd nauw verweven met onderdelen van het programma. Tijdens de eerste uitzending van het zangprogramma, half september 2010, steeg het aantal Nederlandse Twitter-accounts met ruim 10.000.

Uit een onderzoek van Comscore werd onlangs duidelijk dat Twitter het hoogste bereik ter wereld realiseert in Nederland. De chatdienst bereikt 22,3 procent van de bevolking van 15 jaar en ouder.

Deel dit bericht

4 Reacties

Suuz

Ha.. zie je wel dat steeds meer mensen twitteren… handig feitje weer voor mijn afstudeeronderzoek… hihihi… Iedereen aan de twitter (jeetje 3 jaar geleden zou ik dit nooit gezegd hebben, toen vond ik het maar irritant)

Caroline Witte

Twitter is fantastisch, je leest alleen nieuws dat jij belangrijk vindt. Caroline

Marcel

Knap dat 420.000 twitteraars bijna een kwart van de Nederlandse bevolking weet te bereiken….

els

Dat is top nu moet ik er nog beter mee om gaan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond