‘Nederland shopt deze zomer overwegend mobiel’

Nederlandse consumenten shoppen sinds deze zomer zowel ’s weekends als door de week overwegend met de mobiele telefoon, zo laten cijfers van Beslist.nl zien.

Vergelijkende cijfers tussen de zomers van 2016 en 2017 laten zien dat men makkelijker en meer mobiel shopt. Het aandeel mobiel verkeer nam met maar liefst zestien procent toe ten opzichte van vorig jaar in de maanden juni, juli en augustus. Het aantal mensen dat via de desktop ging winkelen nam negen procent af.

Als mogelijke verklaring geeft de vergelijker: “Het is niet ondenkbaar dat de afschaffing van de roamingkosten in Europa grote invloed heeft tijdens de vakanties. Het lijkt er dus op dat Nederlanders dit voordeel gebruiken om vanaf hun vakantieadres lekker door te blijven winkelen.”

Foto: Damian Gadal (cc)

2 Reacties

Is deze conclusie niet een beetje ver gezocht? Het lijkt mij eerder een verbeterde customer experience, doordat steeds meer webshops mobiel vriendelijker worden.

Totaal uit zijn verband gerukt deze conclusie. De getoonde cijfers geven het zoekgedrag van bezoekers weer. Hoewel mobiel (en tablet) steeds meer gebruikt wordt voor zoeken en vergelijken doen deze in het daadwerkelijk afronden van een transactie nauwelijks mee. Daarnaast is de conversion rate voor mobiel is vele malen lager dan voor een desktop.

Het kan best zijn dat beslist nu eindelijk vriendelijker is geworden voor mobiel gebruik maar dat zegt nog helemaal niet over waar en hoe de transacties plaatsvinden.

Hoe moet ik de analyses van Beslist.nl eigenlijk lezen. Wat kan je hier bijvoorbeeld mee; Meest populaire GSM’s afgelopen maand: Apple iPhone 5S 16GB 4G en Apple iPhone 4S 16GB…. De laatste is alleen nog 2e hands te koop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug