Deel dit artikel
-

Nederland verslingerd aan smartphone

Het gaat hard met smartphones in Nederland. Volgend jaar is meer dan 60 procent van nieuw verkochte mobiele telefoons een smartphone. Dat verwacht GfK Retail and Technology, die gisteren nieuwe marktcijfers op Cross Media Café Mobiel in Hilversum presenteerde.

“Er worden nu al meer smartphones dan normale mobiele telefoons in Nederland verkocht,” vertelde Tessa Holzenbosch van GfK Retail and Technology. “Kijken we echter naar de totale penetratie van smartphones, dan zitten we nog maar op 38 procent.”

In augustus 2010 had 23 procent van de Nederlanders een smartphone, in juni 2011 38 procent. Daar lijkt het zich wel te stabiliseren.

Holzenbosch verwacht wel grote verschuivingen in de markt. Waar aanvankelijk Apple domineerde, is Android thans goed is voor zo’n 60 procent van de markt voor nieuwe smartphones. Eind vorig jaar ging het om 25 tot 30 procent. GfK verwacht dat Windows Phone zeker 15 procent van de markt zal pakken, onder meer dankzij zakelijke gebruikers.

Het aantal verkochte tablets komt volgens GfK volgend jaar uit op 2,2 miljoen. In 2011 werden alleen al een miljoen tablets verkocht.

Wat betreft abonnementen geven we gemiddeld 33 euro uit aan een abonnement voor bellen en internet. Dat is ooit eens begonnen met 25 euro. “Mensen zien het abonnement als een soort nutsvoorziening, ze kunnen niet zonder meer.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond