Deel dit artikel
-

Nederlander lanceert kindvriendelijk Glubble

Glaxstar, bouwer van Firefox add-ons, heeft afgelopen week een kindvriendelijke Firefox-plugin gelanceerd: Glubble. Willem-Jan Schutte, mede-initiatiefnemer, vertelt over de lancering vanuit San Francisco, waar hij sinds drie maanden woont.

Anderhalf jaar geleden kwam Willem-Jan Schutte, toen werkzaam voor een VOIP-bedrijf, met Glaxstar in contact, om een Firefox-extensie te bouwen. Samen met oprichter Ian Hayward bedacht hij een kindvriendelijke plugin, waarmee ouders het internetgebruik van hun – jonge – kinderen kunnen reguleren. Glubble is vorige week gelanceerd en werd ontvangen door een lawine van reacties, over het algemeen zeer positief. Ruim tweehonderd blogpostings werden eraan gewijd en duizend reacties kwamen binnen via de mail. Harde aantallen van gebruikers wil Schutte niet geven, maar wel dat er de eerste paar dagen honderd nieuwe aanmeldingen per uur waren.

Geld zal op den duur verdiend moeten worden door betaalde diensten. "Mensen kunnen zelf meehelpen aan de tool door websites te keuren en al dan niet geschikt te achten. Zo ontstaat er een community van ouders die gezamenlijk zorgen voor een veilige internetomgeving voor hun kinderen. Voor hen blijft Glubble gratis. Maar ouders die hier geen tijd voor of zin in hebben, kunnen gebruikmaken van deze updates door middel van een betaald abonnement. Maar dit zal pas volgend jaar gebeuren."

Om een kantoor op te zetten voor Glubble verhuisde Schutte drie maanden geleden met zijn gezin naar San Francisco. "Hier zit je veel dichter bij het vuur. We zitten in dezelfde straat als Facebook, we lunchen in dezelfde tent als de mensen van Yahoo… Er heerst hier een uitstekend klimaat voor ondernemers, met veel gedreven mensen en een goed VC-systeem."

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Flipsen

hum na het installeren van Glubble deed mijn firefoxbrowser helemaal niks meer.diverse pogingen en herstel mochten niet baten. wat je ook doet hij reageerd nergens meer op. dit is dan wel heel kindvriendelijk.ben er mooi klaar mee, zelfs het herinstalleren van firefox mocht niet meer baten. en hoe haal je het eruit, nergens is een uninstaller te vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond