Deel dit artikel
-

“Nederlanders gebruiken meer mobiele apparaten”

Nederlandse internetgebruikers maken steeds meer gebruik van mobiele technologie, zoals laptops en mobiele telefoons. 90 procent heeft een mobiele telefoon, 4 procent maakt gebruik van wap. Dit blijkt uit onderzoek van Pro Active International en Agency.com . Andersen Consulting deed onderzoek naar kopen via mobiel internet in Engeland en de Verenigde Staten. Een op de tien mobiel internetters had iets online gekocht.

De mogelijkheid om met een mobiel apparaat online te gaan wil nog niet zeggen dat er ook daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt, blijkt uit het onderzoek van Andersen Consulting. 60 procent van de mensen laat de mogelijkheid onbenut. Het onderzoeksbureau ondervroeg 2370 gebruikers van mobiel internet in de Verenigde Staten en Engeland.

Retailers zijn volgens Andersen nogal terughoudend in hun m-commerce aanpak, met name omdat ze de indruk hebben dat m-commerce voor slechts een klein deel van de omzet gaat zorgen. Andersen maakte gisteren ook bekend dat het een prototype voor het betalen via de mobiele telefoon heeft ontwikkeld, onder de naam 'Mobile Micropayments'. In de bekendmaking van deze technologie geeft het onderzoeksbureau ook aan dat de waarde van draadloze transacties in 2004 in Europa en de Verenigde Staten minstens 60 miljard dollar bedraagt.

Pro Active en Agency.com constateren in de Industry User Monitor dat 4 procent van de Nederlandse internetgebruikers gebruik maakt van wap, 14 procent zegt binnen een jaar gebruik te zullen maken van wap en 28 procent geeft aan dit ook te willen doen, maar niet het komend jaar. 30 procent van de Nederlanders weet niet wat wap betekent. De onderzoekers stellen dat ook de gebruiksmogelijkheden van wap nog weinig bekend zijn. GPRS is slechts bij 9 procent van de ondervraagden bekend. Door de grote publiciteit rondom de veilingen van de betreffende licenties kent "bijna de helft" wel de term umts.

Gemak wordt als belangrijkste reden genoemd voor het gebruik van wap, ook wil een deel van de ondervraagden alvast vertrouwd raken met mobiele dienstverlening. Snelheid en eenvoud in gebruik zijn belangrijke criteria waaraan een wap-dienst moet voldoen, aldus de ondervraagden. De wap-telefoon wordt met name gebruikt voor het opzoeken van nieuws en verkeersinformatie en voor het reserveren van evenementen.

Zie ook: &#34

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond