Deel dit artikel
-

Nederlands AOL-team maakt zelfstandige ‘doorstart’

Drie voormalig medewerkers van AOL Advertising Benelux gaan zelfstandig door in een nieuw bedrijf.

De site van Adcombination is nog ‘under construction’ maar achter de schermen is Tim van de Bilt bezig zijn nieuwe bedrijf op te tuigen. Van der Bilt was tot begin deze maand de lokale baas van AOL Advertising, maar de Amerikanen besloten nagenoeg alle Europese advertentieactiviteiten te staken.

“We gaan op 1 maart van start voor adverteerders en uitgevers. Adcombination is exploiteert een advertentienetwerk voor display advertising, dus geen search of affiliatemarketing zoals AOL erbij ging doen. Het knoopt honderden sites aan elkaar als ware het er één, via optimalisatiesoftware. De technologie is in huis ontwikkeld, wordt nu getest en staat onder meer behavioural targeting en retargeting toe”.

Het kantoor van het nieuwe bedrijf bevindt zich in Amsterdam. Van der Bilt start het bedrijf met voormalig collega’s van AOL, Vincent Moraal en Anton Kooijman.

“Op het moment dat we live gaan, hebben we een geschat bereik van de 50 à 60 procent van de markt”.

Adcombination neemt geen contracten over van AOL Advertising Benelux.

Foto: Tbarr Photography (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

danny at easyconcepts dot kom

hi tim, vincent en anton, gefeliciteerd, goede beslissing!

Niels Broekhof

Gaat jullie zeker lukken – succes de komende tijd

Bas

Go for it!

Jeroen

Mooie berichten……..heel veel succes!

Dirkjan Vis

Dit bericht geeft me meer vragen dan antwoorden. Hoe kan dit bedrijf zo snel software in eigen huis ontwikkelen? Hoe kan het zo snel 60% van de markt bereiken? Wat zien ze eigenlijk als de markt? Display advertising betekent dat ze tussenpersoon worden voor banners? Een soort Google Adwords maar dan enkel de banner formaten en geen tekstlinks?  In ieder geval is mijn interesse wel gewekt.

henk

Dit wordt zeker een successtory

Eylard Wurpel - wingmate

He, zo lees je weer 's wat… ;o)  Heel veel succes. En dat jullie mooie dingen mogen realiseren voor jezelf, je klanten en de markt!

hw

Anton, Tim heel veel succes met deze topdeal..

Mark Oddens

Anton en Tim, goed werk. Prettig en overzichtelijk systeem. Kom maar op met de high eCPM door mooie conversiegetallen!Mark Oddens

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond