Deel dit artikel
-

Nederlands sms-volume daalt eenderde

Nederlanders sms’en eenderde minder dan anderhalf jaar geleden deden. Het sms-volume daalde afgelopen kwartaal weer, nu met elf procent.

Marktcijfers van toezichthouder OPTA laten zien dat sms snel aan populariteit verliest in Nederland. Eind 2010 werden er per kwartaal drie miljard tekstberichtjes verstuurd. Nu is dat bijna eenderde minder: 2,2 miljard. Ten opzichte van eind 2012 daalde het aantal berichten met elf procent.

Dat heeft ook direct effect op de sms-omzet. Het lijkt er echter op dat de daling wordt gecompenseerd door de omzetgroei met mobiel internet.

De toezichthouder signaleert wel dat het aantal nieuwe gebruikers van mobiel internet afvlakt. ‘De groei van het aantal mobiele breedbandaansluitingen vlakt af ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit kwartaal kwamen er zo’n 400.000 aansluitingen bij. Deze groei was het laatste kwartaal van 2011 nog ongeveer 800.000 aansluitingen.’

Foto: Pixel Addict (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Gijs Bos

Ligt het aan mij of is het heel onwaarschijnlijk dat in 2011 het belvolume binnen 3 maanden halveerde?

Erwin Boogert

Dat lijkt inderdaad zo Gijs, maar dat is niet het geval. Wat wel gehalveerd is, is de periode waarover OPTA rapporteert. Eerst was dat een half jaar, nu ieder kwartaal (zie tekst boven het staafdiagram).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond