Deel dit artikel
-

Nederlandse consument Europees koploper mobiel internet

Nederlanders behoren Europees gezien tot de kopgroep wat het gebruik van mobiel internet betreft.

Meer dan de helft van de consumenten, 56 procent, heeft mobiel internet op zijn telefoon en gebruikt dat dus onderweg ook. Dat is aanzienlijk meer dan het Europees gemiddelde van 35 procent.

In maar drie van de 27 landen is de consument onderweg nog maar ‘connected’ dan de Nederlander:

“Van de buurlanden is het lage aandeel (31 procent) van mobiel internet in Duitsland opvallend”, aldus het CBS dat zijn cijfers over 2012 zojuist publiceerde.

Niet verrassend is dat men het liefst met de telefoon mobiel internet gebruikt, al zegt twintig procent dat ook met zijn tablet te doen.

“Vooral veel jongeren internetten onderweg. Ruim zeven op de tien 12- tot 25-jarigen gebruiken daarvoor hun smartphone, de meesten van hen vrijwel dagelijks. Bijna de helft gebruikt (ook) een laptop, en een kwart een tablet om onderweg online te gaan.”

Foto: pamhule (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Guus van Knippenbergh

Onderweg en mobiel internet wordt in een adem genoemd: “56 procent, heeft mobiel internet op zijn telefoon en gebruikt dat dus onderweg ook.” Een groot deel van het gebruik van mobiel internet is echter thuis, op de bank. We gebruiken mobiel internet ook steeds meer met de PC binnen handbereik.
“Two thirds of online purchases made using a mobile device are made from within the home of the owner of that smartphone.” bron: http://bit.ly/1bi3Dah

Erwin Boogert

Eens, al gaat het in dit geval specifiek om ‘gebruik buitenshuis’.

Pieter

Ik zal blij zijn als er overaal 4G is. Nu is nog behelpen met 3G internet. Wat we me wel opvalt is als ik mijn telefoon als hot spot maak dat internet wel sneller is dan op mijn telefoon zelf. Zelfs als ik met mijn telefoon niet op internet komen wel via hot spot. Dat erg opmerkelijk dat het dan wel werkt. Ik kan niet wachten tot overaal 4G is dan gaat het een stuk sneller alle maal KPN is nog als nu nog alleen maar hier las ik dat de rest snel volgt http://www.belkostenwijzer.nl/4G-in-Nederland/ zulle het zien.

Pim Bilderbeek

Gebruik van mobiel Internet wordt door CBS en Eurostat gedefinieerd als:

(Mobiel apparaat gebruikt zoals smartphone, laptop of tablet om te internetten)

De grafiek die ik hier geplaatst zie gaat ook niet over gebruik buitenshuis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond