Deel dit artikel
-

Nederlandse datacenters openen weer hun deuren

Datacenters in heel Nederland openen 11 juni weer hun deuren voor Nationale Datacenter Dag. Ook wordt tijdens deze dag het State of the Dutch Datacenters 2019 rapport gepubliceerd, met daarin nieuwe cijfers over de Nederlandse datacentermarkt.

Nederlanders zijn virtueel gezien fervente bezoekers van datacenters. De meeste mensen zijn er nog nooit écht binnen geweest. Daarom houdt de Dutch Data Center Association (DDA) voor de vijfde keer de Nationale Datacenter Dag.

Datacenters huisvesten een brede waaier aan digitale toepassingen en vormen daarmee het fundament voor onze digitale economie en van het internet, aldus DDA. Een kwart van ons BNP komt voort uit deze groeiende digitale industrie, en de datacentersector creëert inmiddels zo’n 12.500 banen.

Een groot aantal datacenters doet mee aan de Nationale Datacenter Dag. In Gelderland kan men op bezoek bij BIT en ITB2. In Delft opent The Data Center Group haar deuren, en in Meppel en Dronten bezoek je de datacenters van Serverius. Het datacenter van Previder is te vinden in Hengelo (Overijssel) en het datacenter Engie staat bij Maastricht-Airport.

Noord-Brabanders kunnen terecht bij Interconnect en bij Dataplace, waarvan de laatste ook de deuren van hun datacenters in Rotterdam, Utrecht en Arnhem opent. In Amsterdam kan men naar Schiphol-Rijk voor het maincubes datacenter, of naar Digital Realty op het Science Park. In de provincie Leeuwarden is Datacenter Fryslan geopend en in Groningen openen Datacenter Groningen en Bytesnet hun deuren. De locatie van Bytesnet in Rotterdam is ook te bezoeken op 11 juni, net als het Rotterdamse SmartDC.

De uitreiking van het ‘State of the Dutch Data Centers 2019’ rapport vindt plaats bij DDA-deelnemer Systemec in Venlo. Plaatsvervangend Gouverneur van de Koning in Limburg G.P.J. Koopmans zal daar de eerste versie van het rapport in ontvangst nemen uit handen van Stijn Grove, directeur van de DDA en Jos Derkx, algemeen directeur bij Systemec.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond