Deel dit artikel
-

Nederlandse miljonair in online kleding in China

De Nederlander Marc van der Chijs heeft in Shanghai een nieuwe startup gelanceerd, UnitedStyles. Gebruikers van de startup kunnen online, onder meer met behulp van een Facebook-app, in een paar stappen hun eigen kleding creëren, waarna de creatie in 3D wordt getoond en vervolgens besteld kan worden.

Van der Chijs, mede-oprichter van de ‘Chinese YouTube’ Tudou, lanceerde UnitedStyles tijdens Techcrunch Disrupt in China.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om vrouwenkleding te ontwerpen, al moet dit in de toekomst uitgebreid worden naar mannenkleding. UnitedStyles moet de gebruiker zelf laten bepalen wat zij wil dragen, het hoeft met de online mogelijkheden vandaag de dag niet meer per se de mode-industrie te zijn die dit voorschrijft. Desondanks worden op de Facebook-pagina mode-tips gegeven als inspiratie voor zelf te ontwerpen modellen.

Op UnitedStyles kan de gebruiker kiezen uit enkele producten die aangepast kunnen worden op stijl, print, kleur en vorm. Het aantal producten, nu nog voornamelijk topjes en jurken, wordt in de toekomst uitgebreid. De productie van de bestelde kledingstukken, besteedt UnitedStyles uit aan een externe Chinese bedrijven. Om een beeld te krijgen, een jurk kost tussen de 80 en 100 dollar. De besteltijd, een maand maar liefst, moet terug naar een week. De startup lijkt, naast China, in ieder geval in de Verenigde Staten en Europa te leveren.

Van der Chijs zegt geen soortgelijke concurrentie te kennen. De startup heeft raakvlakken met een andere deelnemer van Twechcrunch Disrupt, MadeToFitMe, maar hierbij wordt de focus meer gelegd op maatkleding in een online initiatief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond