Deel dit artikel
-

Nederlandse Prss stopt met iPad-magazineplatform

Het Nederlandse magazineplatform Prss stopt deze zomer. Dat heeft het bedrijf per mail aan relaties laten weten. De dienst was bedoeld om gemakkelijk digitale tijdschriften voor de iPad te maken. In Nederland gebruikten onder andere The Next Web en Bright het platform. Een reden voor het stoppen wordt niet gegeven.

Prss was gebaseerd op het reismagazine TRVL. Het platform, met als motto Meet the future of publishing, was cloudgebaseerd en standaard voorzien van functies om te delen op sociale media, waardoor onder meer foto’s en reacties konden worden uitgewisseld.

Het Utrechtse bedrijf presenteerde zich vorig jaar nog in New York aan de mediawereld. Het team van TRVL/Prss is twintig man groot.

Behalve Next Web en Bright maakten onder meer Gruner + Jahr, Metro, Sanoma, Small Business Publishing (De Zaak) en Veen uitgeverij gebruik van het platform. Zij betaalden vijf cent per download. Boris Veldhuijzen van Zanten laat iPadclub weten dat hij naar een andere oplossing moet omzien. ‘Hoor het ook pas net…’

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin van der Zande

Kleine correctie: met Bright hebben we deelgenomen aan de PRSS beta maar voor ons nieuwe digitale magazine Bright Ideas uiteindelijk besloten voor een web-oplossing. Bright Ideas biedt verdieping over vernieuwing en is leesbaar op elk scherm! https://ideas.bright.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond