Deel dit artikel
-

SciSports en Awingu geselecteerd voor Sillicon Valley programma

EIT Digital en Mind the Bridge hebben achttien bedrijven geselecteerd voor de tweede editie van Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV). De enige Nederlandse deelnemer is SciSports. Uit België doet Awingu mee.

De SEC2SV brengt jonge innovatieve ondernemingen in contact met Amerikaanse bedrijven voor hulp bij verkoop, financiering of samenwerking. De CEO’s van de achttien geselecteerde technologiebedrijven zijn een week lang  in San Francisco om hun verhaal te presenteren en bedrijven als Google, Microsoft en Pinterest te bezoeken. De week begint op 12 september met de European Innovation Day.

SciSports is geselecteerd vanwege de dienst BallJames, die realtime 3D data kunnen genereren uit videobeelden van voetbalwedstrijden. Het bedrijf heeft meer dan 1,35 miljoen euro aan investeringen opgehaald en telt inmiddels 41 medewerkers.

Awingu ontwikkelt online workspace software. Bedrijfsbestanden en toepassingen worden samengebracht een cloudplatform.

Het is de tweede SE2SV ooit en SciSports is de eerste Nederlandse scale-up die is geselecteerd voor dit prestigieuze evenement. Andere scale-ups in de BeNeLux zijn Awingu uit België en Etix Everywhere uit Luxemburg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond