Deel dit artikel
-

Nederlandse startups ‘kamperen’ drie maanden in New York

Chordify, Dwillo en Screen 6 zijn de Nederlandse startups die de komende drie maanden mogen verblijven op het kantoor van het Nederlandse consulaat in New York. In de periode kunnen ze op zoek naar partners en investeerders.

Normaal rekent het consulaat kosten voor deze diensten, maar de drie zijn eerder deze maand als winnaars uit de bus gekomen van de Dutch Pitch Session op het Northside Festival, het SXSW van het noordoosten van de VS.

Deelnemers aan het festival waren Chordify, Clypper International, Dyflexis, Dwillo, Instant Magazine, Pauline van Dongen Innovations BV, Peecho, Screen6, Surfly, Tunemelt en We Share Solar. Zij werden beoordeeld door een Amerikaans panel.

Chordify zet opnamen van muziek om in gitaarakkoorden, zodat muzikanten mee kunnen spelen. De Rotterdamse startup Dwillo heeft een platform ontwikkeld waar studenten, professionals en ondernemers makkelijk een mentorrelatie met elkaar kunnen aangaan. Op dit moment maken mentoren uit 32 landen wereldwijd gebruik van het platform.

Screen6 is een nieuw RTB-reclameplatform dat real time multiscreencampagnes kan inplannen en rapporteren. Op basis van Big Data meet het systeem mensen, geen cookies. Voor de bouw van Screen6 heeft het bedrijf vorig jaar groeikapitaal opgehaald.

Het consulaat zal de startups zoveel mogelijk kosteloos begeleiden. Het Nederlandse programma is opgezet samen met Dutch Basecamp.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond