Deel dit artikel
-

Nederlandse techbedrijven versterken samenwerking met Amerikaanse partners

Een extra beveiligde router die Internet of Things-apparaten beter beschermt, een gezichtsscanner die huidproblemen aanpakt of een koptelefoon die het geluid aanpast op het gehoor van de drager. Nederlandse startups achter deze vindingen hebben de afgelopen dagen op de CES in Las Vegas afspraken gemaakt met Amerikaanse partners voor kennis of geld om verder te groeien.

Op de Holland Tech Square presenteerden vijftig Nederlandse startups zich bij de CES onder leiding van startup-ambassadeur Prins Constantijn van Oranje aan internationaal publiek om contacten te leggen met potentiële investeerders, klanten en partners. De startups zijn gespecialiseerd in diverse thema’s, waaronder robotica, digitale zorg, Internet of Things, kunstmatige intelligentie en technologie voor het onderwijs.

Jonge techbedrijven als bijvoorbeeld Scalys uit Hengelo (een extra beveiligde router voor het Internet of Things) en het Hilversumse Absolute Audio Labs (een koptelefoon die het geluid aanpast op het gehoor) sloten in Las Vegas contracten met Amerikaanse partners. Ook ontvingen aanwezige bedrijven en Nederland als land diverse prijzen die de innovatiekracht en het concurrentievermogen onderstreepten.

Op 4 en 5 juni is in het Haagse World Forum de Global Entrepreneurship Summit (GES). GES verbindt ondernemers uit de hele wereld met de meest invloedrijke internationale investeerders en zakenmensen. De focus ligt op mondiale uitdagingen in de sectoren agrotechnologie, connectiviteit, energie, gezondheid en water. Er zijn 200 van de 2000 plaatsen beschikbaar voor Nederlandse ondernemers. Aanmelden kan tot 30 januari 2019 via www.ges2019.org.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond