Deel dit artikel
-

Staatssecretaris Keijzer naar de VS voor innovatiesamenwerking en techbeurs CES

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) is van zondag 6 tot zaterdag 12 januari aanwezig op de mondiale technologiebeurs CES in Las Vegas. Daarnaast brengt zij een bezoek aan Silicon Valley bij San Francisco. Het doel: Nederlandse techbedrijven en startups goed positioneren om internationaal te kunnen groeien met hun innovaties en de samenwerking met Amerikaanse bedrijven versterken.

Keijzer is op dinsdag 8 en woensdag 9 januari aanwezig bij de officiële start van de CES beurs en opent onder andere de Holland Tech Square. Hier is startup-ambassadeur Prins Constantijn van Oranje met vijftig Nederlandse startups naar toe gereisd. De startups zijn gespecialiseerd in diverse thema’s, waaronder robotica, digitale zorg, Internet of Things, kunstmatige intelligentie en technologie voor het onderwijs.

Maandag ontmoet Keijzer eerst de nieuwe gouverneur van de staat Michigan: Gretchen Whitmer. Met haar voorganger ondertekende Keijzer afgelopen april een samenwerkingsovereenkomst om onderzoek en ontwikkeling uit te gaan wisselen, om de productie van auto(-onderdelen) beter op elkaar af te stemmen en om gezamenlijk meer gebruik te maken van innovatieve technologieën voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s. Keijzer bezoekt in Ann Arbor één van de hieruit ontstane projecten om technologie te testen.

Nederland en Michigan hebben vanouds sterke historische en economische banden. Er wonen 515.000 Amerikanen van Nederlandse afkomst en alleen al de jaarlijkse export naar Nederland bedraagt meer dan 330 miljoen dollar. Michigan vormt het hart van de auto-industrie in de VS, met grote producenten als General Motors en Ford. Nederlandse ondernemingen als VDL, NXP, TomTom, Technolution en Prodrive excelleren als hightech toeleveranciers, ook als het gaat om de mobiliteit van de toekomst.

Haar bezoek aan de Verenigde Staten sluit de staatssecretaris op donderdag 10 en vrijdag 11 januari af in Californië. Vanuit San Francisco gaat zij onder andere op bezoek bij de winkel van de Nederlandse fietsproducent VanMoof en The Vault, het innovatienetwerk voor startups. Ook spreekt ze vertegenwoordigers van Intel en Google X.

Deel dit bericht

1 Reactie

Casper

Goede ontwikkeling. Zeker in een stad als deze. Google X is een zeer interessant bedrijf.

Overigens hebben ze een naamswijziging doorgevoerd en zijn ze nu bekend onder de naam X.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond