Deel dit artikel
-

Net2phone wil ook in draadloos bellen

Net2phone wil net als Skype ook draadloos bellen gaan aanbieden. Grooste probleem is volgens Net2phone dat er momenteel nauwelijks geschikte apparaten zijn om draadloze voice over ip aan te bieden. Skype gebruikt voor PocketSkype de PocketPC van Microsoft. Net2phone onderhandelt nog met de makers van de toestellen voor draadloze telefonie.

De software van Skype stelt mensen in staat om vanaf iedere wifi-locatie draadloos te bellen met andere Skype-gebruikers. Net2phone wil nu iets soortgelijks gaan doen. Het bedrijf uit Newark, New Jersey, gelooft dat een wireless voip-toestel een logische extensie is van wat Net2phone nu al aan diensten biedt.

Volgens Net2phone ziet draadloze voice over ip ook als een goedkoop alternatief voor vaste telefonie. Net2Phone’s voice over ip-platform wil ook wimax gaan ondersteunen, de technologie ervoor zorgt dat breedband signalen tot 25 mijl verder opgevangen kunnen worden.

Er zijn nog geen wimax-toestellen beschikbaar. Dat zal in de loop van volgend jaar waarschijnlijk wel het geval zijn. Als dat wel het geval is, is Net2phone van plan het Amerikaanse platteland op te gaan en de dienst ook wereldwijd aan te gaan bieden.

Verder praat Net2phone met makers van mobiele toestellen om er voor te zorgen dat mobiele toestellen ook wifi-signalen kunnen opvangen, iets waarover industrie-watchers optimistisch blijven. Volgens ABI Research zullen er tegen 2009 meer dan 50 miljoen wifi-handsets verkocht zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond