Deel dit artikel
-

Net-a-Porter bespreekt fusie met Yoox

De Europese online modewinkels Net-a-Porter en Yoox hebben de fusiegesprekken hervat. Een eventueel samengaan levert een internationaal bedrijf op met een omzet van zo’n 1,5 miljard euro.

Persbureau Reuters bericht over de gesprekken.

Vorig jaar spraken de Engelsen van Net-a-Porter en de Italianen van Yoox al met elkaar over het samenvoegen van de bedrijven. Dat leidde echter tot niets concreets. De eigenaar van Net-a-Porter, de houdstermaatschappij Richemont, lijkt echter de webwinkel te willen afstoten.

De speculaties rondom Net-a-Porter groeien deze weken weer in intensiteit. Afgelopen weken stak weer het gerucht de kop op dat Amazon interesse heeft voor de Europees werkende kledingwinkel. Het zou een goed vertrekpunt kunnen zijn om zijn positie in Europa te versterken. Yoox lijkt echter ook aggressieve groeiambities te hebben.

De Italianen zouden hun positie op alle Europese markten versterken met het samengaan met Net-a-Porter. Het bereik en de inkoopkracht worden groter en de bedrijven kunnen bijoorbeeld hun marketingactiviteiten samenvoegen.

Mochten het Engelse bedrijf in handen van Amazon komen, dan ligt het voor de hand dat enkel de posities in Duitsland, Engeland en Frankrijk daarvan profiteren. Dat zijn de markten waar Amazon het geld verdient in Europa. Bovendien is een overname door Amazon geen garantie voor succes. Zo bewijst LivingSocial, dat verschrompelde onder de Amerikanen.

Richemont kocht Net-a-Porter in 2010 voor 392 miljoen euro. De webwinkel heeft nieuwe investeringen nodig en volgens Reuters wil eigenaar Richemont die niet doen. Het wil liever een stabiel portfolio met modemerken dan een snelgroeiende webwinkel waar nog een paar jaar veel geld bij moet.

Net-a-Porter had vorig jaar een omzet van circa 700 miljoen euro, Yoox 524 miljoen.

Foto: Herry Lawford (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond