Deel dit artikel
-

Videokanaal Netflix hikt tegen verlies aan

Online videoverhuurbedrijf Netflix deed het afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar de koers van het aandeel dook gisteren toch flink naar beneden omdat men niet al te zeker is van het komende kwartaal: het kan vriezen of dooien.

Netflix verdient aan de verhuur van DVD’s en streaming video en is samen met Hulu een van de snelstgroeiende online videobedrijven van dit moment. In juni keken abonnees een miljard uur aan streaming video, waarmee een record werd gebroken. Gemeten naar het aantal kijkminuten is Netflix inmiddels het grootste televisienetwerk.

Het Amerikaanse bedrijf realiseerde het afgelopen kwartaal een omzet van 889 miljoen dollar en een winst van 6 miljoen dollar, en groeide flink met 1,1 miljoen internationale gebruikers (vooral in Canada en Engeland), waarmee het totaal op 27,56 miljoen komt.

Niettemin is het bedrijf onzeker over het komende kwartaal. Dat zou nog wel eens kunnen resulteren in een verlies door internationale investeringen. Ook verwacht met concurrentie van de Olympische Spelen, die grotendeels via andere zenders wordt uitgezonden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond