Deel dit artikel
-

Netflix verwacht minder groei

Netflix had in het vierde kwartaal meer betalende abonnees dan verwacht, maar de vooruitzichten vallen tegen. Er kwamen wereldwijd 8,7 miljoen nieuwe abonnees bij, waarmee het totaal op 167 miljoen komt. Voor het komende kwartaal verwacht Netflix niet meer dan 7 miljoen nieuwe abonnees, 27 procent minder dan een jaar geleden.

Het merendeel van de nieuwe abonnees kwam van buiten de VS. In Noord Amerika kwamen er slechts 550.000 abonnees bij, een jaar geleden waren dan er nog 1,75 miljoen (pdf).

De omzet was met 5,47 miljard dollar overigens beter dan verwacht. De winst was met 587 miljoen dollar beter dan de 134 miljoen van een jaar geleden.

Met de mindere resultaten werd al wel rekening gehouden. Het waren de eerste cijfers sinds de komst van Disney Plus.

Vandaag heeft Disney laten dat Disney Plus deze zomer in België van start gaat. Verder begint Disney Plus een week eerder dan gepland in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Ook de Scandinavische landen en Portugal krijgen vanaf de zomer Disney Plus.

Netflix slaat terug met de 21 animatiefilms van de Japanse Studio Ghibli die vanaf februari zijn te zijn, zij het niet in de VS, waar HBO Max de rechten heeft verkregen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond