Deel dit artikel
-

Newconomy-bedrijf A.L.S. failliet

Logistieke dienstverlener A.L.S. is de eerste Newconomy-participatie die het loodje legt. A.L.S. werd afgelopen donderdag failliet verklaard. Internetinvesteerder Newconomy verkeert al geruime tijd in financiële problemen. De logistieke dienstverlener verkeerde begin deze maand al in surseance van betaling.

A.L.S.-directeur Edward Valks is van mening dat de commotie rondom Newconomy het bedrijf geen goed heeft gedaan. "Toen berichten de omloop deden dat slechts een op de vijf participaties het uiteindelijk zouden halen, werd ons regelmatig gevraagd: horen jullie daar ook bij?", aldus Valks tegen De Telegraaf. Volgens de directeur haakten om die redenen klanten af en was het moeilijk om aan nieuwe te komen.

A.L.S. boekte over het jaar 2000 een verlies van 1,1 miljoen gulden. Klanten als Thole-Bojoh.com en Boodschappenlijn.nl gingen al eerder ten onder.

A.L.S. bestaat al ruim tien jaar, maar sinds vier jaar houdt het bedrijf zich bezig met e-logistics. Newconomy nam in 1999 een 30 procent belang in A.L.S. Directeur Valks zegt in gesprek te zijn met nieuwe financiers om een doorstart te maken. A.L.S. moet zich dan verder alleen gaan toespitsen op logistiek advies.

Deel dit bericht

2 Reacties

Roy van Veen

Matig dat in eerste instantie de schuld wordt gegeven aan geldschieter Newconomy en de situatie er omheen. Zelf heb ik ALS en hun aanpak van dichtbij mee mogen maken. ALS heeft geen klanten kunnen trekken, omdat ze geen MEERWAARDE boden. Een koerier bellen om te vragen wat een rit van x naar y kost kan ik zelf ook wel. Nee, in dit geval hadden we een leuke uitdaging voor ze, waarbij we enige conceptuele ondersteuning nodig hadden op het gebied van warehousing/logistics. Het viel precies in het straatje van ALS. Verder dan mooie standaard verhalen kwamen ze niet. Kijk, als je op een gegeven moment een klant wilt hebben, is het wel zinvol dat je wat tijd investeert in bijvoorbeeld de wetgeving die rondom die business hangt. Als je daar als CEO te beroerd voor bent, dan moet je niet vreemd op kijken als je "standaard verhaal" NIET werkt. In dit geval kwam ALS met standaard "geweldige" oplossingen die door wet- en regelgeving onhaalbaar waren. Met opmerkingen als "oh, hebben we te maken met wet- en regelgeving" maak je als "EXPERT" geen goed indruk. Niet alleen ben je als CEO terstond zelf ongeloofwaardig. Ook ALS als serieuze partij staat dan ter discussie. Dan kun je op een gegeven moment wel zeggen dat je geen tijd hebt om je te verdiepen in alle wet- en regelgeving rond potentiële klanten, maar ook dan maak je een denkfout. Dan neem je teveel hooi op je vork, waardoor je te weinig tijd in een relatie kunt investeren. Het gevolg: 20 halve relaties die allemaal afhaken omdat iemand zijn HUISWERK niet goed doet. ALS is onderuit gegaan door afstand te nemen van realisme en mee te gaan in de tijd. Het "verbranden" van geld was normaal en daar deden ze graag mee (mooie pakken, luxe auto's). Niet wijzen naar die club van Maurice dus, meneer Valks!! Uithuilen en opnieuw beginnen. Roy.

Rene Scholte

Alle verhalen die je leest en hoort omtrent Newconomy kenmerken zich door een uitgesproken negativiteit.Inmiddels geldt dat ook al voor de reacties op die verhalen. Wanneer haalt Newconomy een Danny Blind-type binnen om het 'product' Newconomy eens te gaan verkopen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond