Deel dit artikel
-

Newconomy haalt deadline niet

Newconomy heeft de deadline van vandaag niet gehaald. Er zou een reddingsplan gepresenteerd worden, opgesteld door interim-manager Kees Scholtes, maar daar is het nog niet van gekomen. Morgen komt het bedrijf met nadere informatie naar buiten. De handel in het aandeel Newconomy wordt vandaag opgeschort. Morgen moet er ook helderheid komen in de bestuurscrisis.

Twee weken terug werd de Buitengewone Algemene Aandeelhoudersvergadering (BAVA) afgeblazen, nadat bekend werd dat de Raad van Commissarissen, Newconomy en Maurice de Hond weer aan tafel zaten voor een oplossing. Hierop werd de datum 5 maart naar buiten gebracht als deadline voor een reddingsplan, dat onder leiding van Kees Scholtes zou worden gefabriceerd. Nu is nog geen 'Letter of Intent' getekend met potentiële strategische partners, meldt Newconomy. Zaterdag schreef het Financieel Dagblad nog dat er zestig miljoen euro klaar zou liggen, ondermeer van NeSBIC, ABN Amro en Nethave.

Vorige week lekte een eventueel reddingspan uit naar de Telegraaf. Hierin werden de namen genoemd van Fortis, ABN Amro, Nethave en Reggeborgh als financiele redders van Newconomy. Tot nu toe ontkennen in ieder geval Reggeborgh en Fortis enige betrokkenheid bij een dergelijk plan.

Ook reageert Newconomy op onze berichtgeving omtrent de lening van de Raad van Commissarissen. Drie leden hadden een bedrag van 100.000 euro geleend om aandelen te kunnen kopen bij de beursgang. Maurice de Hond staat garant voor het personeelsfonds waar deze leningen uitkomen. Newconomy schrijft ondermeer:

– Het prospectus dat ten grondslag lag aan de beursintroductie van het aandeel Newconomy op 20 april 2000 is juist. Het prospectus geeft op pagina 66 op accurate en volledige wijze de administratievoorwaarden van de Stichting Newconomy Network Fund weer.
– Op 19 april 2000 is door de Stichting Newconomy Network Fund aan drie leden van de Raad van Commissarissen een lening van EUR 100.000 per persoon tegen zakelijke voorwaarden verstrekt, waarmee deze leden certificaten van aandelen Newconomy hebben verkregen. Hier heeft Newconomy ABN AMRO Rothschild niet op gewezen, omdat de toekenning heeft plaatsgevonden in de veronderstelling dat deze in lijn was met de administratievoorwaarden van de Stichting Newconomy Network Fund. Men ging er van uit dat leden van de Raad van Commissarissen gezien kunnen worden als werknemers als ook genoemd onder "employees" op pagina 66 van het prospectus.
– De op basis van de lening verkregen certificaten van aandelen zijn direct, conform de daarvoor geldende voorschriften, aangemeld bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer. Inmiddels zijn de leningen door alle leden van de Raad van Commissarissen terugbetaald.

In het prospectus is sprake van een lening voor 'senior managers', en Newconomy bevestigt dat het hier niet gaat om de commissarissen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Simple Simon

Simple Simon says: Jammer jammer jammer dat een bedrijf kapot gaat omdat het uiteindelijk een wedstrijdje "wie heeft de grootste penis" wordt. En dat over de rug van participaties, veelal geleid door mensen die geloofden in de leiding (zowel bestuur als RvC) van Newconomy. Treurig treurig, en o zo Nederlands (helaas)…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond