Deel dit artikel
-

Nieuw centrum voor digitaal aangestuurde voedselproductie

Op 29 juni wordt in Wageningen het Digital Food Processing Initiative (DFPI) geopend, een initiatief van Wageningen University & Research, TNO, AMSYSTEMS Center en Technische Universiteit Eindhoven.

Gepersonaliseerd voedsel, plantaardige eiwitten met de bite van vlees of produceren on demand; digitaal aangestuurde voedselproductie maakt innovaties mogelijk die tot voor kort ondenkbaar waren.

Het nieuwe centrum wil bedrijven inzicht geven in de mogelijkheden en helpen hen met kennis van food én high tech systemen.

DFPI concentreert zich op vijf innovatierichtingen: duurzaamheid, gepersonaliseerd voedsel, on demand voedselproductie, nieuwe vormen en smaken en nieuwe sociale ervaringen. Tot nu toe zijn er op het gebied van voeding vooral leuke toepassingen van 3D-printen, zoals pasta in nieuwe vormen. Beide organisaties verwachten een nog veel grotere maatschappelijke impact van digitale technieken.

On demand productie kan leiden tot minder voedselverspilling, en met gepersonaliseerde voeding kan bijvoorbeeld voor ouderen en sporters speciale eiwitrijke producten gemaakt worden. 3D-printen kan de functionaliteit van voeding veranderen door nieuwe structuren, texturen en smaken te maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond