Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf ByFlow heeft al honderd 3D voedselprinters verkocht

Het Eindhovense bedrijf ByFlow heeft al meer dan honderd Focus-3D voedselprinters verkocht. Dat zegt directeur Nina Hoff tegen het Eindhovens Dagblad.

Tot nu toe richt het bedrijf zich op exclusieve evenementen: het printen gaat nog niet snel genoeg voor grote groepen, zegt Hoff, die ooit het eerste 3D-print restaurant ter wereld runde.

Met het huidige prijskaartje van 3000 euro is de voedselprinter alleen weggelegd voor cateraars, exclusieve pop-up restaurants en chique restaurants met Michelinsterren.

Sinds 2015 is er onderzoek gedaan naar 3D-printen van voedsel. In samenwerking met chefkoks, chocolatiers, patissiers, ontwerpers, industrie en universiteiten is er nu in elk geval een omvangrijke database met speciale recepten. Jan Smink, kok van driesterrenrestaurant De Librije, is ambassadeur van de 3D-printer.

Voor de gemiddelde consument is 3D voedselprinter nog veel te bewerkelijk, zegt Hoff. ‘Maar ik hoop dat er straks doosjes met cartridges in verschillende smaken in de supermarkt te koop zijn. Zoiets als bij de Nespresso.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond