Deel dit artikel
-

Nieuw incassobureau werkt via Skype en WhatsApp

Een nieuw soort incassobureau steekt de kop op op de Duitse markt. eCollect bouwde een eigen softwarepakket, inclusief API, en int openstaande rekeningen ook via Skype en WhatsApp.

De digitale kanalen zijn aanmerkelijk effectiever in het bereiken van consumenten met openstaande rekeningen. Zeker bij online winkels is het niet al te moeilijk om iemands e-mailadres en niet zelden ook mobiele nummer te herleiden.

eCollect gebruikt die wat persoonlijker dus indringender contactpunten om per WhatsApp of Skype iemand te benaderen. Het bedrijf werkt ook met papieren post, maar de digitale routes zijn betrekkelijk nieuw op de markt voor incassobureau’s, zegt de 24-jarige oprichter Robert Grünwald in een interview.

Op de Duitstalige markt biedt hij zijn diensten gratis aan. Enkel bij succesvol geïnde rekeningen vangt hij een deel van die opbrengst, op een factuur van 200 zou dat ongeveer 58,50 euro zijn. In andere landen kan het betaalmodel anders liggen.

De startup bereidt zich voor op toetreding tot de Engelse markt. Voor het einde van het jaar wil Grünwald in heel Europa actief zijn, ook Nederland.

Foto: Lance Scurvin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond