Deel dit artikel
-

‘Nieuwe Apple TV in oktober’

De vierde generatie Apple TV verschijnt in oktober en wordt duurder dan het huidige model. Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte 9to5Mac.

Apple gaat zijn vierde generatie televisie hardware op 9 september aankondigen, samen met de nieuwe iPhones. De exacte prijs is nog niet bekend, maar kan variëren van 149 tot 199 dollar, aanzienlijk duurder dan het huidige model.

De derde generatie Apple TV blijft overigens gewoon te koop, en krijgt zelfs een update voor een abonnement voor live televisie, maar geen App Store. De nieuwe Apple TV wordt geleverd met Siri, een eigen App Store en een nieuwe afstandsbediening. Voor ontwikkelaars stelt Apple een ontwikkelpakket beschikbaar.

Live televisie, een pakket zenders ter vervanging van het kabelabonnement, wordt niet eerder dan volgend jaar verwacht. Het grote struikelblok schijnt de door Apple gewenste abonnementsprijs van 40 dollar te zijn. De diverse programma-aanbieders en omroepen vinden dat veel te laag. De verwachting is dat ABC, CBS, Fox en ESPN in elk geval in het pakket zitten. Vooralsnog beperkt de dienst zich tot de Amerikaanse markt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel

Echt veel te duur! Ik heb zelf een Roku, en dat is terecht het meest populaire streaming apparaat van dit moment.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond