Deel dit artikel
-

‘Nieuwe iPhones en Apple TV half september’

Apple wil tegenover Cnet niet reageren op verhalen dat het in de tweede week van september nieuwe iPhones en de opvolger van Apple TV gaat lanceren. Apple-watcher John Paczkowski maakte dat nieuws gisteren bekend, al is hij niet helemaal zeker van de datum. Hij gokt woensdag 9 september.

Paczkowski kan er moeilijk heel erg naast zitten, omdat de twee nieuwe iPhones al in september werden verwacht. Het gaat om de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus met iets snellere specificaties, en als enige nieuwigheid een drukgevoelig Fource Touch scherm. Force Touch werd gelanceerd in de nieuwste MacBook.

Daarnaast zou ook eindelijk de opvolger van Apple TV worden gelanceerd, maar zonder live televisie ter vervanging van een kabelabonnement. Apple zou daarmee niet rondgekomen zijn. Wel krijgt Apple TV voor het eerst een appstore, waardoor gebruikers zelf apps kunnen installeren.

Paczkowski denkt ook te weten dat Apple nieuwe iPads gaat lanceren, iets wat het meestal later in het najaar doet. Maar de lancering van de iPad Pro blijft een mogelijkheid. Samsung gokte al dat Apple zijn nieuwste iPhones in september zou lanceren, en kondigt volgende week een snellere Galaxy S Edge aan.

Het is overigens niet gezegd dat de nieuwe iPhones of Apple TV ook meteen in Europa beschikbaar zijn. Doorgaans gaan daar enkele weken overheen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond