Deel dit artikel
-

Nieuwe droneregels in 2021

Vanaf 31 december 2020 gelden in de Europese Unie voor alle dronevliegers dezelfde regels. Dat geeft duidelijkheid en maakt het makkelijker om met een drone in de EU te vliegen.

Het gelijktrekken van de droneregels in de EU betekent dat professionals meer ruimte krijgen om met drones te werken. In verschillende beroepen wordt steeds meer gebruik gemaakt van drones. Denk aan inspecties met drones op moeilijk bereikbare plekken zoals daken en bruggen, toezicht op verlaten bedrijventerreinen of bij incidentmanagement in het verkeer, metingen van zwaveluitstoot en zoek- en reddingsacties. Ook film- en televisiemakers maken vaak gebruik van drones.

Mensen die met een drone vliegen die zwaarder is dan 250 gram moeten zich vanaf 31 december verplicht registreren bij de RDW en een vliegbewijs halen. Dit geldt ook voor mensen die een drone alleen recreatief gebruiken.

Voor de vliegers geldt verder dat ze niet mogen vliegen boven mensenmenigten, woonwijken en rond vliegvelden. Om te kunnen vliegen met een drone onder de 250 gram zonder camera is geen registratie en vliegbewijs nodig.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start op 1 januari een online campagne om dronebezitters uit te leggen wat de nieuwe regelgeving voor hen betekent.

Deel dit bericht

1 Reacties

E. Idsingh - IVN vogel werk groep West Betuwe SLG

Ik vlieg voor de vogelbescherming met thermische camera’s en bezit zelf mavic air van dji met een normale gimbal camera. Onze boerenlandvogel groep heeft de beschikking over 6 thermal gimbal camera’s. Moet ik voor alle drone’s een apart vliegbewijs halen. Ik heb een certificaat van deelname. Ik heb de weidevogeldrone training programma 2020 succesvol afgerond. De cursus werd gegeven door Drone expert in Bentelo

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond