Deel dit artikel
-

Nieuwe energieleverancier Tibber betreedt Nederlandse markt

De Scandinavische energieleverancier Tibber betreedt de Nederlandse markt. Het bedrijf werkt met dynamische prijzen, waarmee de consument zijn energieverbruik kan afstemmen op de energieprijs van het moment. Dat gebeurt met een app.

Tibber is afkomstig uit Noorwegen en Zweden en is sinds 2020 ook actief in Duitsland. Na een testperiode, begin dit jaar, rolt de energieleverancier zijn diensten uit over heel Nederland.

De gemiddelde stroomprijs bij Tibber lag de afgelopen zes maanden naar eigen zeggen 41 procent lager dan de tarieven die grote spelers op de energiemarkt momenteel aanbieden.

Bij Tibber draaien we het bestaande model op de energiemarkt om, zo heet het. ‘Wij verdienen niet aan stroom, maar bieden de consument de inkoopprijs per uur. De slimste, goedkoopste en groenste energie is de energie die je niet verbruikt.’

Naast groene stroom tegen inkoopprijzen levert Tibber slimme oplossingen in een app. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische auto koppelen aan de app, die automatisch bepaalt wanneer het het voordeligst is om op te laden. Daarnaast laten de inzichten en analyses in de app je zien hoe je stroomverbruik zich verhoudt tot dat van andere huishoudens, wat de meeste stroom verbruikt in je huis en waar je op kunt besparen. Hiermee krijgt de consument zelf controle en inzicht in zijn stroomverbruik.

Deel dit bericht

10 Reacties

Berina

Niet wezenlijk anders dan de werkwijze van ANWB en easyEnergy.
Er zal niet veel verschil zitten in de totale kosten, want de marges zijn al minimaal, maar inderdaad veel goedkoper dan leveranciers als Eneco, Nuon enzovoorts.

Roland

Wat tidder anders maakt is de mogelijkheid om smart devices te integreren en apparaten aan te sturen. Dat maakt optimaal gebruik maken van de lage tarieven wel makkelijker en dat mis ik bij de anderen.

Fred

Ben benieuwd hoe ze de salderingsregeling toepassen. Per maand is niet voordelig en is verboden door de ACM. Dit moet jaarlijks zijn.

Niels

Maar dat houdt ook in dat bij zonnepanelen je terugleverprijzen op uurbasis gaan. En wanneer de zon schijnt, is er aanbod, dus een lagere terugleverprijs. Hierdoor kan je niet salderen.

Halbe

Ik zeg, kijk momenteel uit met nieuwkomers op de markt, klinkt allemaal leuk totdat ze failliet gaat. De kleine nieuwe spelers hebben vaak maar een kleine buffer. Als de inkoopprijs straks nog verder mag stijgen, wie weet of ze dan nog aan de verplichtingen kunnen doen. Er zijn net een handjevol zo omgevallen, je wordt als consument dan ondergebracht bij 1 van de grote aanbieders en ga je echt de hoofdprijs betalen.

jancasa

waarom nou direct zo negatief!
het bedrijf is groot en valt vast niet om!
een prima concept!

Ralf

Ik ben uitstekend geholpen door de klantenservice bij het afsluiten van mijn nieuwe energieleverancier. Duidelijke uitleg gekregen. De dame aan de lijn was vriendelijk en ik kreeg het gevoel dat ze mij begreep.

Verder voelde ik mij dus prettig serieus genomen.

Wachtijd is nooit fijn, maar daar kan weinig aan gedaan worden.

Als je contract afsluit, gebruik dan kortingscode

1b90maa2

Anjes

Ralf, je zegt dat je telefonisch contact had met een dame van Tibber, ik kan nergens de telefoonnummer vinden en zit met enorm probleem…wij hebben onlangs een contract bij tibber afgesloten maar ze hebben verkeerd adres genoteerd dus de energie wordt op een verkeerd adres geleverd en ze reageren niet op ons email berichten…help!

Marlon

k ben ontzettend tevreden over Tibber als mijn dynamische energieleverancier. Wat me het meest aanspreekt is het gemak waarmee ik mijn verbruik en kosten kan bijhouden via de app.

Met deze promotiecode 8cjjizh2 krijgen wij beide ook nog een tegoed van €50,00 die je kunt besteden in de store.

Ik kan Tibber dan ook zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en transparante energieleverancier.

Damian

Recentelijk ben ik ook overgestapt naar Tibber, het werkt erg fijn tot nu toe en opladen van mijn auto gebeurd ook “slim”. Het gaat pas opladen wanneer de prijs het laagst is in de nacht/avond. (koppeling met Audi).

Je kan veel slimme apparaten eraan koppelen, zelfs de zonnepanelen. Potentie is goed en ten opzichte van de concurrentie met dynamische prijzen is enkel de “app” een goede toevoeging, voor de rest zelfde prijs als ANWB, Frank energy en dergelijke.

Ook leuk dat je een kortingscode kan delen waarbij beiden een shop-tegoed ontvangen van 50 euro om in de store van Tibber uit te geven. Niet verkeerd.. Hierbij een werkende kortingscode & voucher: d0hwcl1d

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond