Deel dit artikel
-

Nieuwe Explorers alleen voor XP-gebruikers

De wereldwijd 200 miljoen mensen die nog geen Windows XP gebruiken kunnen geen gebruik maken van de nieuwste versie van Internet Explorer. Microsoft verdedigt zijn besluit met een verwijzing naar autofabrikant Ford.

Wie toch de meest recente IE-browser wil gebruiken, is gedwongen om zijn OS te upgraden naar XP, of te kiezen voor een andere browser – bijvoorbeeld het in opmars zijnde Firefox. Op de bekendmaking van Microsoft wordt verontwaardigd gereageerd. “Het is vreemd dat mensen voor een complete OS-update moeten betalen alleen om een up-to-date en veilige browser te kunnen gebruiken. Het lijkt erop dat Microsoft dit heeft besloten om meer mensen richting XP te dirigeren”, zegt analist Michael Cherry van Directions on Microsoft, een onafhankelijk bedrijf dat het doen en laten van Microsoft op de voet volgt.  

Microsoft zelf zegt : “De veiligste Windows-versie op de markt is gewoon XP met SP2. Het is toch logisch dat de laatst uitgebrachte producten het best beveiligd zijn?” Daarnaast stelt Microsoft dat andere bedrijven ook niet hun oudere producten upgraden wanneer er nieuwe technologieën beschikbaar komen. “Neem Ford. Hadden die al hun auto's moeten terugroepen en alsnog moeten uitrusten met anti-blokkeerremmen toen die op de markt kwamen? Nee. Als je nieuwe technologieën wilt gebruiken, zul je nieuwe producten moeten gebruiken”, aldus een woordvoerder.

Ook voor het bezwaar dat dat Internet Explorer een op zichzelf staand product zou moeten zijn is Microsoft niet gevoelig. “IE is sinds het moment van release altijd onderdeel geweest van Windows”, stelt het bedrijf.

Deel dit bericht

6 Reacties

Remko

Men heeft gelijk dat nieuwe technologie in nieuwe producten zit. Dat is niet meer dan logisch. Echter, de integriteit van het product dient wel gewaarborgd te blijven. Ford roept wel degelijk alle wagens terug als een defect aan de veiligheidsriemen blijkt, of als blijkt dat het chassis te snel doorroest.

Adriaan

Het meerendeel van de Windowsgebruikers die ik ken zonder Windows XP heeft niet bepaald een PC die aan de minimum-eisen van Windows XP voldoet. Gelukkig is er nog Mozilla Firefox. Ik adviseer mensen in mijn kenissenkring voorlopig om Mozilla Firefox te installeren, die browser is nog steeds veel minder gevoelig is voor spyware en andere ActiveX rommel die je op sommige websites tegenkomt.

Freeman

In Microsofttermen raakt software versleten en moet dus van tijd tot tijd worden vervangen. Het is hun verantwoordelijkheid niet dat zij voor versies die in hun ogen outdated zijn nog patches moeten leveren. Dat is gewoon de overeenkomst die je bent aangegaan met Microsoft. Als je dat niet bevalt, zoek je maar een alternatief. Of het slim is dat Microsoft zo weinig geeft om mensen die niet hebben geupgrade, is een tweede.

Zephyr

@Adriaan: Helemaal mee eens.  Wie het zat is om aan Microsofts laatste grillen te moeten voldoen, zou eens moeten kijken naar de uitstekende alternatieven voor browsers: www.browsehappy.com

henk

[quote] …"Of het slim is dat Microsoft zo weinig geeft om mensen die niet hebben geupgrade, is een tweede…" [/quote] Nou ja: wat hebben ze te verliezen? Aan die mensen verdien je toch maar 1x? Dat is dus geen interessante groep voor M$. [quote]…"Echter, de integriteit van het product dient wel gewaarborgd te blijven. Ford roept wel degelijk alle wagens terug als een defect aan de veiligheidsriemen blijkt, of als blijkt dat het chassis te snel doorroest…"[/quote] En dus brengt M$ al die patches uit voor het desbetreffende OS. Net als Apple overigens: die hebben in 1 maand tijd ook een wagonlading aan updates uitgebracht voor OS X.

Dikke deur

Het probleem met Internet Explorer is dat je het vol met fouten zit waardoor het een gevaar vormt OOK AL GEBRUIK JE HET NIET. Het is een belangrijk onderdeel van Windows en met zeer veel moeite kun je het slopen uit Windows met het risico dat Windows niet meer functioneert. Microsoft heeft nagelaten om je de keuze te geven of je wel of niet Internet Explorer wilt. Omdat Internet Explorer (met name in oude Windowsversies) een veiligheidsrisico is moet Microsoft de gebruikers de mogelijkheid geven om Internet Explorer te verwijderen waarbij jezelf dan Mozilla/Firefox/Opera kunt gaan gebruiken als browser.  Kortom Microsoft heeft ZELF voor de problemen gezorgd (IE als integraal onderdeel van Windows) en moet een oplossing verzinnen waarbij ze zelf ook verlost zijn van de verplichting om steeds nieuwe patches uit te brengen! Microsoft is onwillig en wil de gebruiker Windows XP opdringen dat met SP2 ook wemelt van de fouten!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond