Deel dit artikel
-

Nieuwe IKEA-catalogus mondiaal met augmented reality

IKEA gebruikt augmented reality om het bladeren door de nieuwe catalogus een rijkere ervaring te geven. In september komen ruim twee honderd miljoen gidsen uit met de collectie van 2013.

Ook Nederlandse klanten van IKEA kunnen vanaf september hun mobieltje pakken voor meer interactie met de IKEA-catalogus. Een speciaal telefonicoon op de pagina’s informeert de lezer dat er digitale achtergrondinformatie beschikbaar is.

De app werkt, na download en instalatie, vrij eenvoudig. Kijkend naar de pagina door het telefoonscherm kan de lezer doorklikken naar een website met productspecificaties. “Maar je kunt ook door een kamer gaan en die op je scherm inrichten met verschillende stijlen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover deze uitgave.

Het technologieproject bij de gids wordt vanuit Zweden gecoördineerd. Wie de AR-technologieleverancier is, wist de lokale zegsman niet. Layar is niet bij het project betrokken.

Een demonstratie van de werking van de mobiele app:

De nieuwe catalogus wordt in Nederland op 21 augustus in Haarlem gepresenteerd. Dan zullen ook de interactieve elementen worden belicht.

Op 31 juli ligt de app in de downloadwinkels van Apple en Google.

Deel dit bericht

4 Reacties

Harold

Naar mijn weten zal Metaio / Junaio de AR techniek leveren

TAB Worldmedia - augmented reality agency

Mooi dat IKEA de brug tussen mobiel en de catalogus legt door augmented reality in te zetten.

Rob Bogaers

Mooie stap! Ben benieuwd hoe het door de doelgroep wordt opgepakt.

Jorn de Vreede

Het initiatief is geweldig, ik vind het echter een gemiste kans dat ze geen “echte” AR toepassen; Het zou toch geweldig zijn als ze een grote marker achterop de catalogus plaatsen, je in de App een meubel kan selecteren en vervolgens de catalogus neer kan leggen op de plek waar je het 3D model wilt zien.
Hopelijk versie 2.0!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond