Deel dit artikel
-

Nieuwe internetbroker op Nederlandse markt

Met de komst van OnlineTrader is Nederland een internetbroker rijker. Het bedrijf is eigendom van het Franse Curvalue Financial Services Group, dat één van de grootste market makers op de Amsterdamse beurs is. OnlineTrader zal de “goedkoopste internetbroker” worden, claimt Curvalue.

Het gaat voorlopig alleen om futures bij OnlineTrader, dat vorige week in Nederland begon. Aandelen en opties verhandelen kan pas vanaf het eerste kwartaal van 2005. Maar ook dan zegt het bedrijf, dat verder actief is in Frankrijk, Duitsland en Engeland, dat het goedkoper zal zijn dan de concurrentie.

OnlineTrader richt zich op actieve beleggers, daghandelaren en vermogensbeheerders. Die krijgen toegang tot vier belangrijke beurzen: Euronext.liffe, Eurex, CME en de CBOT. Er zijn twee diensten, een voor beginnende en een voor gevorderde beleggers.

Tot voor kort was de belangstelling van buitenlandse partijen voor de Nederlandse beleggersmarkt nog minimaal. Twee jaar geleden zag de Zweedse broker Avanza bijvoorbeeld nog af van plannen om zich op de Nederlandse markt te roeren.

De komst van OnlineTrader betekent dan ook serieuze concurrentie voor marktleiders Binck en Alex, die gezamenlijk ongeveer 95 duizend gebruikers hebben. De rest van de circa 450 duizend Nederlandse beleggers doet zaken met de grootbanken, waarvan sommige ook internet beleggingsproducten bieden. Ondanks het moeizame beursklimaat neemt het aantal klanten de laatste tijd toe, al blijft het een enorme vechtmarkt. Alex verliest klanten aan Binck of ABN Amro, en ABN Amro en Binck raken op hun beurt weer klanten kwijt aan Alex. Binck kondigde in augustus nog aan live koersinformatie weg te geven aan klanten. Met dat douceurtje hoopte het bedrijf bestaande klanten binnen te houden en nieuwe klanten bij andere brokers weg te kapen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jordy van G

Niet alleen nieuw op de Nederlandse markt maar ook de goedkoopste!! Onderzoek van Evestor.nl http://www.evestor.nl/files/evestor.nl_internationaal_brokeronderzoek.pdf  Artikel op DFT.nl http://www.dft.nl/bedrijven/binck/article3007162.ece

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond