Deel dit artikel
-

Nieuwe investeerder niet-Europese Zalandozusjes

De investeringstak van retailgroep Tengelmann neemt een belang in de niet-Europese zusjes van Zalando. Naarmate er meer investeerders toetreden, stijgt de speculatie over een eventuele beursgang van Rocket Internet of dochter Zalando.

Een officiële aankondiging deed Tengelmann Ventures niet, maar op zijn portfoliopagina bevestigt het wel dat het belangen heeft genomen in de niet-Europese Zalandozusjes Jumia, Lazada, Linio, The Iconic, Zalora en Zando.

Dat volgt op de recente deelname door PPR in dezelfde bedrijven. PPR is het moederbedrijf van merken als Gucci, Puma en Yes Saint Laurent. Wat opvalt aan beide participaties, is dat het in geen van beide gevallen gaat om pure financiële instanties die investeren, maar mode- en retailorganisaties. Tengelmann is echter buiten Europa niet actief. Een mogelijke verklaring is, dat de investering een soort marktverkenning van internationale groeimarkten is.

In Brazilië zingt, voor de zoveelste keer, het gerucht rond dat Rocket Internet naar de beurs zou gaan. Het blogbericht dat hierop speculeert wordt in het reactiepaneel afgezwakt door iemand die stelt dat het enkel om de niet-Europese onderdelen van Rocket of Zalando zou gaan. De meerderheid van de aandelen Zalando is tegenwoordig niet meer in handen van het Duitse Rocket Internet maar in die van het Zweedse Kinnevik.

Waar Rocket Internet vorig jaar vooral investeerde in de creatie en uitbreiding van nieuwe bedrijven lijkt het nu de nadruk te leggen op groei en -versnelling door nieuwe investeerders aan te trekken.

Foto: Daniel Viero (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Alex

Is dit het volgende bedrijf dat jarenlang gehypt wordt (incl. het bewust rondslingeren van speculaties omtrent beursgangen, etc.) flinke verliezen maakt, naar de beurs gaat en waarvan de beurskoers vervolgens flink omlaag gaat (Facebook, Groupon, etc., onwetende/financieel niet onderlegde burgers die zich voor het gehypte aandeel inschrijven) en de eigenaren toch cashen (als je bedrijf zgn 10 miljard waard is en je hebt nog steeds 20% aandelenbelang = 2 miljard, als de koers 80% daalt heb je nog steeds 400 miljoen bezit).

Insider

Alex = volkomen gelijk.

Er lopen nog wel slimme mensen rond in Nederland 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond