Deel dit artikel
-

112 miljoen groeigeld voor Zalando’s Aziatische zusje

Het Aziatische zusterbedrijf van Zalando, Zalora, heeft in een nieuwe financieringsronde 112 miljoen dollar nieuw kapitaal opgehaald. Oprichter Rocket Internet wil zijn Europese succesverhaal nog eens overdoen, maar dan op een ander continent.

Investeerders Access Industries (portfolio) van de Rus Lev Blavatnik en Scopia Capital Management uit New York treden toe als nieuwe investeerders. Zittend aandeelhouders, onder wie Rocket Internet, participeren ook in deze ronde.

Zalora haalde eerder dit jaar al honderd miljoen dollar op. Het kapitaal wordt aangewend om de groei te faciliteren op nu acht Aziatische markten met in totaal zeshonderd miljoen consumenten. Het bedrijf investeert veel in online marketing, warehousing en logistiek. Het eerste doel is significant marktaandeel te verwerven op alle markten. Daarna bestendigt het zijn positie om richting winstgevendheid te werken.

De e-commercemarkt in Zuidoost Azië zou nu rond de zeven miljard dollar waard zijn. Gezien Rocket Internets investeringen verwacht het bedrijf dat dat zal groeien tot een veelvoud daarvan.

Access Industries is geen vreemde voor Rocket Internet. Het investeringsvehikel van de rijke Rus heeft naast het net verworven belang in Zalora ook een aandeel in diens moederbedrijf Rocket Internet.

Rocket Internet bouwt behalve in Azië ook in Zuid-Amerika een keten van webwinkels in de landen aldoor. Naarmate de sites groter worden, bouwt de Duitse investeerder zijn belang steeds verder af. Op die manier werd Kinnevik uit Finland de grootste aandeelhouder in Zalando.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond