Deel dit artikel
-

Nieuwe investering voor Etsy voor internationale groei

De handelssite voor ambachtelijk gemaakte producten Etsy heeft veertig miljoen dollar groeigeld aangetrokken bij investeringsbedrijven.

Index Ventures, Accel Partners en Union Square Ventures behoren tot de investeerders die in deze ronde deelnemen. Etsy trok in de afgelopen jaren negentig miljoen dollar aan venture capital aan. Het geld uit deze ronde is bedoeld om het bedrijf een internationale impuls te geven.

Overal te wereld zijn fanatieke hobbyisten en kleine professionals die op ambachtelijke wijze sierraden, kleding, huisraad en andere luxeartikelen maken. Etsy is een van de meest aansprekende platformen voor hen geworden om hun werk te verkopen. De site biedt in feite een digitale pui voor ondernemers zonder winkel.

Het nieuw aangetrokken kapitaal wordt gebruikt om personeel aan te nemen en kantoren te openen in landen waar groei mogelijk en zinvol is. Dat zegt directeur Chad Dickerson in een toelicht aan de New York Times.

Of er een Nederlands kantoor van Etsy komt, staat niet vast. Wel is duidelijk dat het bedrijf spoedig op Europa zal inzoomen. Etsy’s Europese concurrent Dawanda doet dat namelijk ook, per definitie. Vorige maand haalde het miljoenen dollars op bij investeerders om de groei hier te versnellen.

Bovendien vertaalde Etsy eind maart zijn site in het Nederland, nadat het exact een jaar eerder een bezoekje aan Amsterdam bracht om de lokale markt te leren kennen.

Foto: Geoffrey Franklin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond