Deel dit artikel
-

Nieuwe IoT-malware verdrievoudigd in eerste helft 2018

In de eerste helft van 2018 zijn wereldwijd meer dan 120.000 malwaremodificaties gebruikt om IoT-apparatuur aan te vallen. Dat is meer dan drie keer zoveel als in heel 2017, schrijft Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab waarschuwt voor een sneeuwbaleffect. malwarefamilies breiden zich steeds verder uit. In het afgelopen jaar is het aantal modificaties van soortgelijke malware vertienvoudigd ten opzichte van 2016.

Er komt steeds meer IoT-apparatuur op de markt. Dat gaat gepaard met meer cybercriminaliteit rondom de slimme gadgets die in het dagelijks leven worden gebruikt.

De digitale dieven transformeren onschuldige IoT-gadgets tot krachtige machines voor kwaadaardige doeleinden. Dat kunnen illegale cryptocurrency-mining praktijken zijn, DDoS-aanvallen of bijvoorbeeld botnetactiviteiten.

De populairste methode om IoT-malware te verspreiden, is nog altijd het met brute kracht forceren van wachtwoorden. In 93 procent van de opgespoorde aanvallen is gebruikgemaakt van herhaalde pogingen met verschillende wachtwoordcombinaties om toegang te krijgen tot de apparatuur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond