Deel dit artikel
-

Nieuwe iPods vallen ook bij Greenpeace in de smaak

Apple, die normaal kan rekenen op een standje van Greenpeace krijgt ditmaal een schouderklopje. De nieuwe iPod die Steve Jobs vrijdag aankondigde mag rekenen op lovende woorden van de milieuorganisatie.

Dat meldt de Volkskrant. In een weblogpost van Greenpeace is te lezen dat de nieuwe modellen in de iPod line-up meerdere verbeteringen hebben ondergaan die in het straatje van de milieuorganisatie passen.

De nieuwe iPod heeft arseen-vrij glas, broomhoudende brandvertragers. Daarnaast zijn de modellen PVC-vrij en bevatten ze geen kwik.

Greenpeace prijst de nieuwe gadget en ‘vindt het geweldig om te zien dat Apple chemische stoffen laat vallen en dat de nieuwe producten geen PVC of kwik bevatten’.

Eerder startten de groene strijders nog een ‘Green my Apple’-campagne. Steve Jobs verklaarde in mei 2007 dat Apple een schone start zou maken en de chemische stoffen in de producten zou verwijderen voor eind 2008.

Helemaal tevreden is Greenpeace nog niet. De organisatie spreekt verder de hoop uit dat Apple het eerste bedrijf wordt dat ook PC’s vrijhoudt van chemische stoffen als bijvoorbeeld PVC.

Deel dit bericht

1 Reacties

Blanka

Tekst moet zijn"GEEN broomhoudende vlamvertragers" lijkt me

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond