Deel dit artikel
-

Nieuwe MacBook Pro en iMac met retina 5K display

Apple heeft vandaag behalve een 15-inch MacBook Pro met Retina-display en een nieuwe Force Touch-trackpad ook een iMac met Retina 5K-display aangekondigd.

De nieuwe MacBook Pro belooft snellere flashopslag en een langere batterijduur. Meest opvallend is het Force Touch-trackpad dat tot nu toe alleen op de superdunne MacBook verkrijgbaar was. De ingebouwde druksensoren en de zogenoemde Taptic Engine geven voelbare feedback.

De bijgewerkte 15-inch MacBook Pro heeft een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,4 GHz, 16 GB geheugen, 256 GB flashopslag en een Intel Iris Pro grafische processor. Je betaalt 2.249 euro. Het model met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,7 GHz, 16 GB geheugen, 512 GB flashopslag en een AMD Radeon R9 M370X grafische processor kost 2.799 euro.

De 27-inch iMac met Retina-display kost 2.329 euro, maar daarvoor krijg je wel een display met 14,7 miljoen pixels, een quad-coreprocessor en een AMD grafische processor.

De nieuwe iMac is verder voorzien van 8 GB geheugen en 1 TB opslag, vier USB 3.0-poorten en twee Thunderbolt 2-poorten van elk 20 Gbps, tweemaal de bandbreedte van de vorige generatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond