Deel dit artikel
-

Nieuwe Nederlandse service voor ‘virtuele werkruimtes’

Deze week wordt Viadesk gelanceerd, een nieuwe Nederlandse service voor 'virtuele kantoren'. Iedereen kan kosteloos een 'werkruimte' optuigen, en daarin bijvoorbeeld bookmarks en Word-bestanden delen tot maximaal 1 megabyte. De dienst wordt betaald uit advertenties.

Een 'groepshoofd' kan vanuit zijn browser alle functionaliteiten en toegangsniveaus instellen en anderen uitnodigen om lid te worden. Er kan gekozen worden voor een openbare of een besloten groep. Naast het delen van documenten, notities, bookmarks en afbeeldingen, kan er gediscussieerd worden, zijn er een agenda, een adresboek, persoonlijke homepages en kunnen er berichten verstuurd worden.

Een groep dient in een rubriek geplaatst te worden. Rubrieken zijn ondermeer: bedrijven en organisaties, vrienden en familie, amusement en feesten. Adverteerders kunnen per groep banners plaatsen. Woordvoerster
Mirella Bults van initiatiefnemer Netspanning bv kon nog niets zeggen over tarieven.

Viadesk.com kan de veiligheid van de geplaatste bestanden niet garanderen. Het bedrijf raadt gebruikers aan om regelmatig van wachtwoorden te veranderen.

Het initiatief is vergelijkbaar met Amerikaanse diensten als eGroups .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond