Deel dit artikel
-

Nieuwe sms-alarmeringsdienst ANWB

De ANWB waarschuwt leden per sms als er ergens sprake is van hevige bosbranden, zware hagelbuien of extreme verkeersdrukte. “Met ANWB kunt u nu geïnformeerd worden als u of uw gezin gevaar loopt of als er kans is op schade,” aldus de organisatie. Voorwaarde is wel dat de leden zich aanmelden voor de nieuwe dienst.

Het gaat vooralsnog om een proef van de ANWB. De 3,5 miljoen leden van de ANWB kunnen zich via de website van de organisatie aanmelden voor de nieuwe sms-dienst.  De dienst is exclusief voor leden van de ANWB en moet worden gezien als een aanvulling op de al bestaande alarmcentrale.

De dienst is deze week van start gegaan omdat binnenkort de schoolvakanties beginnen. Na de zomer zal de proef uitgebreid worden geevalueerd. Het is niet de eerste sms-dienst van de ANWB. De organisatie verstuurt ook sms'jes met file-informatie.

Wie zich wil aanmelden voor de nieuwe alertdienst moet eerst zijn ANWB-lidmaatschapsnummer invullen, vervolgens moet worden aangegeven wat de periode en de vakantiebestemming(en) zijn, moeten alle gegevens worden gecontroleerd en de selectie bevestigen en tot slot moet de reisalert worden geactiveerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tarno Belterman

Klinkt eerder als nieuwe inkomstenbron dan als behulpzame waarschuwingsberichten. Kan je alle steden ter wereld invullen?? Zo niet dan zal het me niets verbazen dat als je in Sao Paulo bent, je overspoelt wordt met berichtjes a 0.25 c.p.b waarin vermeldt wordt dat de er een file is in Manaus. (je hebt immers destination Brazilie aangegeven) Of tracken ze continu in welke regionen je draagbare zich op dat moment bevindt?

hugo van reijen

Ongetwijfekd, Tarno!Het zal een fantastische nieuwe inkomstenbron zijn !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond