Deel dit artikel
-

Nieuwe toepassing Google Glass: betalen met een knik

“Iedereen die het ziet, zegt: ‘Ja, zo simpel kan het zijn’. Ondernemers Raimo van der Klein en Rutger van Zuidam demonstreren op het Mobile World Congress het concept ‘Betalen met een knik’. Knikken naar de kassa met Google Glass op je hoofd en de rekening is voldaan.

Het bedrijf EAZE, dat door het tweetal in Spanje is gelanceerd, brengt een nieuwe factor in de wereld van digitaal betalen. Van der Klein spreekt over ‘frictieloos betalen’. De eerste verschijningsvorm is de combinatie van Google Glass, Bitcoin en een barcode. Maar EAZE’ platform wil iedere munteenheid en iedere vorm van nuttige hardware ondersteunen.

In onderstaande demonstratie wordt afgerekend met behulp van QR-codes. Maar wellicht blijkt iBeacon een betere drager, aangezien er via iPhones en iPads al honderden miljoenen readers daarvan circuleren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Van der Klein: “Als je kijkt naar het betalen met je telefoon, dan zie je dat dat nog geen probleem oplost. Of je nu je telefoon of je portemonnee pakt. Het is qua tijd om het even. Wearables zijn de vehikels waarmee je de secondes wint in het afrekenproces.”

“Ik voel me comfortabel om met nieuwe technologie voorop te lopen en te laten zien wat mogelijk is. Het gat tussen vandaag en wat morgen mogelijk is, overbrug je met visie en beelden van de toekomst te schilderen.”

Deel dit bericht

1 Reacties

sander

Betalen met een mobiele telefoon lost geen probleem op? Wat dacht je van je geld niet meer kwijt kunnen raken, of bestolen te worden, of verlost zijn van die vervelende bubbel in je kontzak…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond