Deel dit artikel
-

Nigeria doet Twitter in de ban

Het Nigeriaanse Ministerie van Informatie en Cultuur heeft Twitter voor onbepaalde tijd in de ban gedaan nadat het platform een bericht verwijderde van de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. Die dreigde via het medium de separatisten aan te pakken.

Buhari plaatste eerder deze week een tweet waarin hij zich negatief uitliet over de separatisten in zijn land. Nigeria wordt de al enige tijd geteisterd door geweld van militante groepen. Buhari beloofde zijn tegenstanders aan te pakken ‘in een taal die ze begrijpen’.

Twitter verwijderde het bericht onmiddellijk en schorste het account van de president voor 12 uur.

Het sociale platform heeft zich toch al niet erg geliefd gemaakt nadat Twitter-CEO Jack Dorsey vorig jaar met de hashtag #EndSARS donaties vroeg om demonstranten te beschermen tegen politiegeweld in Nigeria.

Heel anders gaat er eraan toe in de VS. Daar heeft Facebook de voormalige Amerikaanse president Donald Trump voor twee jaar verbannen. Zijn account werd eerder al opgeschort vanwege opruiing. Twitter heeft Trump voor altijd verstoten.

Intussen heeft Trump zijn eigen blog From the Desk of Donald J. Trump al na een maand opgeheven. Het blog trok te weinig lezers.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond